Sjoerd Joosen van Sport & Slankstudio Zundert. FOTO ADDO SPRANGERS
Sjoerd Joosen van Sport & Slankstudio Zundert. FOTO ADDO SPRANGERS Foto: Addo Sprangers

Sport & Slankstudio Zundert blinkt uit in persoonlijke begeleiding

ZUNDERT - Zundert is binnenkort een professionele sportstudio rijker. Aan de Molenstraat 17a, naast Uitgeverij de Bode, opent Sport & Slankstudio Zundert op vrijdag 11 mei officieel haar deuren. Voor wie onder persoonlijke begeleiding serieus wil werken aan zijn of haar gezondheid.

DOOR ADDO SPRANGERS

De nieuwe sportstudio mikt vooral op publiek in de leeftijd vanaf 40 jaar, vertelt Sjoerd Joosen namens Sport & Slankstudio Zundert. "Er is geen maximumleeftijd aan verbonden", zegt hij. "Onze studio is voor iedereen toegankelijk."
Of het nu gaat om afslanken, om werken aan de spiermassa of om revalideren na een blessure, bij Sport & Slankstudio Zundert is iedereen verzekerd van persoonlijke en professionele begeleiding. Dat heeft alles te maken met de manier van coachen die de sportstudio hanteert. "Voorafgaand aan het traject wordt in een persoonlijk gesprek allereerst een behoefteanalyse gedaan. Hierbij worden nauwkeurig iemands doelstellingen in kaart gebracht, daarbij rekening houdend met eventuele beperkingen of blessures waarmee we rekening moeten houden. Alle gegevens worden vervolgens geregistreerd in een persoonlijk pasje dat toegang biedt tot onze apparatuur. Het apparaat stelt zich vervolgens automatisch in. Op lengte, op weerstand, op blessures, noem maar op. Eigenlijk kan er zo niets misgaan, in tegenstelling tot bij andere centra waar bezoekers vaak niet weten hoe een toestel precies werkt."

Vaste coach

Bij Sport & Slankstudio Zundert is daarnaast één vaste coach aanwezig die de sporters continu in de gaten houdt waar het gaat om bijvoorbeeld een juiste houding bij het gebruik van de apparaten en gewichten. Sjoerd Joosen: "Zo nodig stuurt de coach bij. Dat is veilig en efficiënt. De aanwezigheid van de coach wordt door veel sporters bovendien als plezierig ervaren. Het geeft een vertrouwd en fijn gevoel om één aanspreekpunt te hebben.

Succes

Met de studio in Zundert opent Sport & Slankstudio haar vijftiende studio in de regio West-Brabant. Dat zegt iets over het succes van de door haar gehanteerde formule. Alle studio's werken volgens het beproefde concept van de Milon-cirkel. Dit is een work-out met een vast begin- en eindpunt waarbij via een vast circuit twaalf toestellen worden doorlopen. Aan de zogeheten krachttoestellen wordt één minuut gesport en aan de cardiotoestellen vier minuten. Aan het einde van de sessie heeft de sporter er een work-out van 35 minuten op zitten. "En dan ben je écht wel klaar met trainen,' aldus Sjoerd Joosen.
Sporten via de Milon-cirkel heeft nóg een voordeel. Niemand hoeft lang te wachten. Omdat er snel van toestel gewisseld wordt, is er continu doorstroming. "Bovendien", zo stelt Sjoerd Joosen, "Zorgt deze methode gegarandeerd voor resultaat." Sport & Slankstudio Zundert is daar zelfs zó heilig van overtuigd dat ontevreden klanten na drie maanden hun lidmaatschap van een jaar kunnen opzeggen, mocht een doelstelling niet zijn gehaald. "Die persoon moet dan wel voldoende trainingen hebben doorlopen zodat wij ook echt de kans hebben gekregen om resultaat te boeken."
"Een doel behalen is echter één ding", weet Sjoerd Joosen. "Je ziet regelmatig dat mensen die bijvoorbeeld een dieet hebben gevolgd of een andere sportschool hebben bezocht na verloop van tijd weer terugvallen. Wij doen ons best mensen hier te houden om verder te werken aan hun life-style, zodat ze op een positieve en energievolle manier in het leven blijven staan." [l]

Speciale actie

Kennismaken met Sport & Slankstudio Zundert? Op vrijdag 11 mei van 9.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag 12 mei van 9.00 uur tot 13.00 uur zijn er open dagen. De eerste honderd personen die een jaarlidmaatschap aanschaffen krijgen een maand sporten gratis!