Samenwerking tijdens het speciale kamp voor de gidsen en hun ouders.
Samenwerking tijdens het speciale kamp voor de gidsen en hun ouders.

Gidsen beleven meikamp

RIJSBERGEN - De gidsen, meiden van 11 tot 15 jaar, zijn in het weekend van Hemelvaart op kamp geweest. Dit jaar een speciaal kamp want de ouders mochten ook mee! Zo konden de ouders een keer ervaren hoe het is om op scoutingkamp te gaan.

Vertrokken werd naar België. Het begon op donderdag natuurlijk met het opzetten van de tenten en het maken van de keuken. Daarna zijn er nog allerlei spellen gespeeld en ’s avonds is er nog een dropping gelopen. Gelukkig konden ze samen de weg weer terug vinden.

Vrijdag

Op vrijdag zijn ze naar Turnhout geweest om een fotospel te spelen. Van een hele lijst met opdrachten en spreekwoorden moesten foto’s gemaakt worden. Wie er de meeste had, won natuurlijk. Helaas lukte het pannenkoeken ruilspel niet, aangezien niemand de deur open deed. Dus toen maar even langs de supermarkt zodat er wel pannenkoeken gegeten konden worden! Na het eten is het eilandspel nog gespeeld, een smokkelspel waarbij een eiland veroverd moet worden.

Zaterdag

Op zaterdag zijn er allerlei spellen gespeeld: van A frame lopen, waarbij er goed samengewerkt moest worden, een sponzenquiz tot een verstopspel. Aan het eind van de avond zijn er nog gezelschapsspelletjes gespeeld waaronder weerwolven van wakkerdam.

Zondag

Op zondag was het helaas al weer tijd om alles af te breken en terug naar Rijsbergen te gaan. Ook de ouders hebben het erg naar hun zin gehad en weten nu hoe het eraan toe gaat op een gidsenkamp! Het was een erg gezellig en geslaagd weekend!

Nieuwe leden

Ben je ook graag buiten bezig en een meisje tussen de 11 en 15 jaar? Kom gerust een keer kijken! Op zaterdag van 9.30 uur tot 11.30 uur bij de Blokhut in Rijsbergen. Voor meer informatie, www.scoutingrijsbergen.nl of bel naar Lieke van den Brand (06-13752571).[l]

Samenwerking tijdens het speciale kamp voor de gidsen en hun ouders.