Korte berichten

KLEIN ZUNDERT
Vrouwen van Nu:
Donderdag 24 mei gaan wij spoorfietsen in Kapellen (B). Om 12.00 uur verzamelen op het Jan Koekenplein voor ons gezamenlijk vertrek met de auto naar Kapellen.

RIJSBERGEN
Kledinginzameling:
De ouderraad van de St.Bavoschool organiseert 16 mei een kledinginzameling. De goed herbruikbare kleding, schoenen, tassen en schoenen mogen in plastic zakken, op het schoolplein aan de kant van de Kerkakkerstraat ingeleverd worden. Van 8.00-9.30u en van 11.30-13.00u. De kleding gaat naar ontwikkelingslanden en de kilo opbrengst van deze ochtend is bestemd voor het later dit jaar te ontwikkelen groene schoolplein van het ikc.
Rondje Sint Bavokerk in Pinksterweekend: Zaterdag en zondag is er een korte historische wandeling waarin de 100 jarige Sint Bavokerk centraal staat. Ad de Klerk neemt u mee naar plaatsen waar voorheen eerder een kerk in het dorp te vinden was en vertelt er over. Tijdens de wandeling wordt ook even museum de Weeghreyse aangedaan. Daar zijn fraaie bewegende beelden te zien van de Kerk zowel opgenomen bij dag als bij nacht door Christiaan Rombouts. Beide dagen wordt voor de wandeling, die geen grote afstand kent, van af de kerk vertrokken waar om 13.30 bijeen wordt gekomen. Mocht u zich nog niet hebben aangemeld, u komt gewoon op een van de dagen. In de Weeghreyse kunt u tevens kaarten verkrijgen voor het mega Rijsbergs open lucht volksspel 22 en 23 juni en feestelijke middag Rondom de Vijver 24 juni in de tuin pastorie.

WERNHOUT
Rommelmarkt/Jaarmarkt:
Zoals bij velen bekend wordt ook dit jaar een rommel/jaarmarkt gehouden die door Gilde Sint Jan wordt georganiseerd. Mocht je nog bruikbare spullen hebben en weet je niet waar je ermee naartoe kunt, dan kun je deze altijd laten ophalen door Gilde Sint Jan Wernhout zij weten er wel raad mee. Om je spullen op te laten halen kun je contact opnemen met Rien Smout, Tel: 076-5973448 mailadres: mjmsmout@home.nl of Johan van Aert Tel: 076-5976033 mailadres: johan-lea@home.nl

ZUNDERT
Jeu de boules is voor iedereen:
Zeker niet alleen voor ouderen. Deze sport wordt steeds populairder onder jongeren. Ook in Zundert is een bloeiende jeu de boules-vereniging die huist in Sportpark de Wildert (achter de tennis). Tweemaal per week op dinsdag- en donderdagmiddag vanaf 13.00 uur is iedereen welkom om eens kennis te maken met deze mooie sport. Heeft u vragen, bel even naar nr. 06-49384644 of kom gewoon langs op bovengenoemde middagen en speel lekker mee.
Bowien Snepvangers Zilver kogelslingeren: DJA atlete Bowien Snepvangers (16) heeft 10 mei tijdens het International Amsterdam Battle haar PR kogelslingeren verbeterd. Met de afstand 46m85 behaalde zij de 2e plaats. Proficiat! [l]