Hanneke Dictus en haar team heten je van harte welkom in de nieuwe winkel. FOTO MIEKE VAN MEER
Hanneke Dictus en haar team heten je van harte welkom in de nieuwe winkel. FOTO MIEKE VAN MEER Foto: Mieke van Meer

'Nieuw pand, zelfde advies en service'

ZUNDERT – Dictus verf en interieur nam op 15 mei haar intrek in het voormalige pand van Hoppenbrouwers bloemen. Fleurig behang en stijlvolle gordijnen sieren nu de etalages van Molenstraat 30. Hanneke Dictus voelt zich er al helemaal thuis: "We zetten de laatste puntjes op de i voor het openhuis-weekend."

DOOR MIEKE VAN MEER

Op de kop af dertig jaar was 'de verfwinkel van Dictus' gevestigd in een van de mooiste panden aan de Zundertse Molenstraat.

"We hadden al ideeën om de winkel aan te pakken", vertelt eigenaresse Hanneke.

"Voorzichtige ideeën dan toch, omdat het een huurpand was. Toen we hoorden dat Hoppenbrouwers ging stoppen met de bloemenzaak, hebben we niet lang nagedacht."

Beter keuzes maken

De nieuwe winkel oogt ruim en fris. Bij binnenkomst trekt een behang met roze flamingo's op een donkergroene achtergrond onmiddellijk de aandacht.

Aan de linkerkant kun je je hart ophalen aan gordijnstoffen en andere raambekleding, zoals jaloezieën, lamellen en plisségordijnen.

Hanneke troont me mee naar een groot tv-scherm.

Via het touchscreen blader je door foto's en video's van verschillende soorten binnenzonwering.

"Zo kun je nog beter een keuze maken welke soort geschikt is voor jou. En omdat je zo'n aanschaf eerst met eigen ogen wil zien, hebben we natuurlijk ook stalen."

Aan de rechterzijde van de winkel laat Hanneke een grote collectie pvc- en laminaatvloeren zien.

"Dit is letterlijk voor ieder wat wils." De verf- en behangafdeling is nu achterin de winkel te vinden. Wijzend op de achterdeur: "Kijk, dat is handig hè? Je hoeft niet ver te sjouwen met je materiaal, want je kunt achter de winkel parkeren vanuit de Beukenlaan."

Ontwerp en advies

Bij Hanneke en haar team moet je ook zijn als je toe bent aan een nieuwe inrichting, maar geen idee hebt hoe je dat moet aanpakken. Welke kleur op de muur, wat is een gezellige indeling en welke gordijnen passen bij het behang?

"We adviseren over kleuren, maar ook een volledig interieuradvies en -ontwerp hoort tot de mogelijkheden. Met wandkasten op maat en andere deuren, helpen we om jouw droompaleis te realiseren."

"Stap vooral binnen met je vragen", benadrukt Hanneke. "Of het nu gaat over handige verftips, kleuradvies voor je slaapkamer of een volledig inrichtingsplan voor je nieuwe huis of zaak, we helpen je graag."

Open huis

Tijd voor koffie aan de knusse grote tafel.

"Dit vind ik belangrijk", zegt Hanneke. "Op het gemak zitten om te kunnen praten met je klanten. De inrichting van je huis is niet iets wat je even doet. Dan mag het zeker ook gezellig zijn."

Gezellig wordt het ongetwijfeld ook tijdens het openhuis-weekend op 26 en 27 mei.

"Iedereen mag een kijkje komen nemen in onze nieuwe winkel. Wie dan inspiratie op doet, profiteert de week daarna van de btw-vrij-actie op de hele collectie. Bovendien maakt iedereen die langskomt in de winkel kans op een mooie transportfiets en er komen nog meer leuke openingsacties aan." [l]