Feeststemming alom bij Moerse Boys

ZUNDERT - Moerse Boys heeft zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. Op een drukbezocht en zonovergoten Akkermolen eindigde het treffen met Rijen in een 2-2-gelijkspel. Een uitslag waar beide ploegen ongetwijfeld mee konden leven, met name ook omdat er niets meer op het spel stond. Rijen-thuis stond vooral in het teken van het afscheid van Mark Foesenek.

Als pupil arriveerde hij bij Moerse Boys, als tiener maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht, als dertiger zwaait hij nu af. Als broekie debuteerde hij ruim elf jaar geleden in het eerste elftal, als man nam hij zondag afscheid. Als kampioen ook. Zelf gaf Mark zijn afscheid nog wat extra glans door in zijn 242ste wedstrijd in de hoofdmacht de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Hij ging op de schouders bij zijn medespelers, werd luid bejubeld door staf en publiek.

Het was niet de laatste keer deze dag dat de handen op elkaar gingen voor Mark. Dat gebeurde ook toen hij vlak voor tijd een publiekswissel kreeg. Eén voor één kwamen zijn medespelers naar hem toe om hem te bedanken, terwijl de supporters hun handen stuk klapten. Zoontje Brent bekeek het tafereel tevreden vanaf de reservebank, vriendinlief Saskia vanaf de zijkant.

Saskia

In zijn afsluitende speech bedankte de linkspoot partner Saskia voor alle steun – “Bedankt voor al die keren dat jij er voor mij en de kinderen was. En die keren dat ik er misschien te weinig was” -, maar ook was er een dankwoord voor afzwaaiend kantinebeheerder Dré van Laerhoven. “Bedankt voor al die ‘lesten’, soms misschien net een ‘leste’ te veel.” Vervolgens werd Mark luid toegezongen, door alles en iedereen op Akkermolen. De selectiecarrière kreeg daarmee een passend slot.

Een mooi slot kreeg overigens ook de confrontatie met Rijen. Want nadat Mark vlak na rust de score had geopend op aangeven van Marvin, leek Klein-Zunderts trots het duel uit handen te geven. Beide ploegen kregen kansen – Moerse Boys raakte onder meer twee keer de lat – maar alleen Rijen wist hier aanvankelijk mee om te gaan. Een rake kopbal en een benutte rebound lieten de wedstrijd kantelen in Rijens voordeel.

Verleden en toekomst

In de absolute slotfase voorkwam de zeventienjarige Bas Naalden de tweede thuisnederlaag van het seizoen. Hij bepaalde de eindstand op 2-2 met een doeltreffend schot en vierde zijn treffer met zijn vrienden van Vakkie Youth. Met het oog op symboliek kon het niet mooier: Mark, afscheidnemend en daardoor straks tot het verleden behorend, en Bas, de personificatie van de hoopgevende oranje-witte toekomst, waren deze middag de doelpuntenmakers.

Na afloop werden de kampioenen nog één keer in het zonnetje gezet. Eén voor één werden spelers en staf het podium opgeroepen, steevast begeleid door een daverend applaus van publiek en high fives uitdelend aan de jeugd. Met de schaal in de handen werd al hossend en zingend het startschot gegeven van een mooie feestavond. Akkermolen nam afscheid van het historische seizoen 2017-2018, van de tweede klasse evenzeer.

Wederzijds respect

Geen Zundertse derby meer volgend jaar, maar ook geen confrontatie met Rijen. En dat is jammer, want dat er veel wederzijds respect is tussen beide clubs, bleek deze zondag. Moerse Boys ontving van de groen-gelen een fraai kleinood vanwege het behaalde kampioenschap, terwijl de Rijense spelers en supporters tot in de late uurtjes bleven hangen op Akkermolen. Groen-geel en oranje-wit gingen deze dag hand in hand, schouder aan schouder.

Niemand op Akkermolen maalde om de puntendeling, tot in de late uurtjes werd er gefeest. Toon de Bruijn van De Lustige Vijf en de DJ’s Bas en Bart zorgden voor de muzikale omlijsting en mede daardoor bleef het nog lang onrustig op Akkermolen. Zondag de allerlaatste competitiewedstrijd, uit bij Cluzona. Tot dan! [l]