Prima fietsweer met Pinksteren.
Prima fietsweer met Pinksteren. Trappistentrappers

Trappistentrappers Pinksterweekend was top

ZUNDERT - Het prachtige zomerse weer kwam de Trappistentrappers goed van pas. Niet alleen waren het twee fietsdagen, ook stond maandag een van de langste ritten op het programma.

De zestien aanwezige A renners trapten zondag lekker door op hun 108 km lange rit langs Drimmelen en Moerdijk. Enkel een korte stop voor een loszittende zadelpen, verder geen problemen.
De B groep reed 105 km, naar Moerdijk en langs Prinsenbeek weer terug in een strak tempo. Twee keer kon de volgbus niet goed volgen maar dat werd snel weer opgelost.
Al kort na de start werden de 30 C rijders in twee groepen verdeeld bij hun 98 km kriskras door de regio waarbij maar liefst 20 viaducten werden aangevallen, goede training dus. Een lekke band, een aanlopende rem en het moment dat er getemporiseerd werd omdat de volgbus uit het zicht was werd aangegrepen voor een sanitaire stop.
De D groep reed met 17 deelnemers een 88 km lange ronde door Zevenbergen. Een mooie gevarieerde rit die voorspoedig verliep.
Een herintreder in de acht man tellende E groep toonde zich tevreden na afloop van de prima gereden rit. Ook zij bezochten Zevenbergen, hielden daar een korte bananenpauze en vervolgden daarna hun 72 km lange rit met gepaste snelheid terug naar Wernhout.

Tweede Pinksterdag
De E groep telde negen deelnemers waaronder vier dames. Zij reden een rit richting Baarle Nassau van 68 km, het was niet alleen gezellig, de rit verliep ook prima. Bij Chaam moest wel even een achterover gezakt zadel recht worden gezet, dat fietst toch beter.
De overige groepen reden de jaarlijkse Kaplaarzenrit, in het verleden vooral bekend vanwege de prachtige route door het land van Heusden en Altena en om zijn pikante nazit, en daar is niets aan veranderd. Bij gebrek aan een rituitzetter namen twee leden van de tien man tellende A groep de route voor hun rekening. Ruim 147 km met een korte pauze in Woudrichem.
De 12 mannen van de B groep plakten er een stukje bij aan, een mooie rit van 166 km inclusief een welverdiende koffiestop.
Ook de C groep reed een prima rit, de 22 deelnemers maakten er 144 km van. De volgbus werd uitsluitend gebruikt om extra drinkwater mee te nemen en als opslagplaats voor het teveel aan kleding bij de stijgende temperatuur.
Als laatste de D groep, daar was de glans wel een beetje af bij aankomst maar dat kan ook niet anders na 148 km met 13 man en bijna vijf uur op de fiets, wel dik tevreden.

Mededelingen
Heeft u de Giro nog gevolgd? Spanning en sensatie in de Dolomieten, met name de beklimming van Mont Zoncolan, er naar kijken was al zwaar. Zoiets gaan de Trappistentrappers ook doen maar dan in Limburg en wat minder zwaar. Opgeven voor de jaarlijkse Limburgrit van zaterdag 2 juni kun je tot 25 mei bij trappistentrappers@ziggo.nl.
In het kader van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) zullen alle leden binnenkort worden geïnformeerd over hoe wij hier als club mee omgaan.
De redactie is dringend op zoek naar copy voor de nieuwe uitgave van ons clubblad D’n Trappiest. Stuur je spannende, leuke of interessante belevenissen naar een van de redactieleden.

Programma
Zondag 28 mei wordt een gewone zondag met gewone ritten waarbij alle groepen gewoon om 9.00 uur vertrekken.[l]

Prima fietsweer met Pinksteren.