Winnares Debbie Nijland.
Winnares Debbie Nijland. Stichting Beeldend Centrum Zundert

Debbie Nijland wint Publieksprijs 2018

ZUNDERT - Het bestuur van Stichting Beeldend Centrum Zundert maakt bekend dat de Publieksprijs 2018 van Kunstroute Zundert is gewonnen door beeldend kunstenaar Debbie Nijland uit Klein Zundert.

Met meer dan 48% van de stemmen waren haar kunstwerken, presentatie en gastvrijheid favoriet bij de bezoekers die keuze hadden uit 26 kunstenaars op 16 prima verzorgde locaties. Kunstroute Zundert werd afgelopen weekend gehouden.
"Mijn werk is groot, kleurrijk, soms wat schreeuwerig, rauw en minder toegankelijk. Bezoekers kregen op hun vrije dag in één klap alle ellende van een heel jaar NOS Journaal voorgeschoteld. Mensen waren soms aangeslagen, ontroerd. Dat het werk 'binnen komt' is een compliment voor me. De bezoeker heeft massaal op mijn werk en atelier gestemd en daar ben ik ze buitengewoon dankbaar voor", aldus de winnares.
De winnares hoeft volgend jaar geen contributie te betalen en ontvangt bovendien eeuwige roem. Maar iedereen is het meest benieuwd welk thema Debbie voor de centrale expositie in 2019 in petto heeft, want als winnares mag zij die bepalen. [l]

Winnares Debbie Nijland