Bekendmaking van het opgehaalde bedrag voor KiKa.
Bekendmaking van het opgehaalde bedrag voor KiKa. Foto:

Sint Bavoschool haalt EUR 3.800,00 op met sponsorloop voor Kika

RIJSBERGEN - Als voorbereiding op de Bavoloop organiseert de Bavoschool jaarlijks de mini-Bavoloop.

Dit jaar echter liepen de basisschoolkinderen de opwarmer voor de Bavoloop in estafettevorm. Het initiatief hiertoe kwam van 'de KiKanjers. Dit is een team van 13 meiden die 31 augustus t/m 2 september gaan deelnemen aan de ' Run for kika estafette'. Het betreft een estafetteloop van Groningen naar Utrecht. Om hier aan deel te mogen nemen moeten zij een sponsorbedrag inbrengen. Tevens zijn zij nog bezig met de verkoop van km-loten waarmee vele leuke prijzen te winnen zijn!

In samenwerking met de Bavoschool en de Ouderraad van deze school hebben de Kikanjers van de jaarlijkse mini-bavoloop een sponsorestafette loop gemaakt. Voorafgaand aan de loop hebben de kinderen sponsors gezocht.

Tijdens de loopochtend werden de klassen in 3 of 4 groepen verdeeld. De eerste groep mocht starten en zij liepen afhankelijk van hun leeftijd 1 of 2 rondjes rond het schoolgebouw. Op de wisselplaats moest een spons (het estafettestokje) worden overgedragen aan de volgende groep lopers van dezelfde klas. Dit groepje mocht pas starten als de hele groep een spons ontvangen had van de eerste groep lopers. Nadat alle groepjes gelopen hadden, mocht de laatste groep finishen onder aanmoediging van ouders, opa's en oma's en de andere kinderen die op dat moment niet aan het lopen waren.

Tussen het lopen door mochten de kinderen op 2 door Jumpbear beschikbaar gestelde luchtkussens springen en kregen ze een appel van de Plus en wat drinken en een ijsje van de Ouderraad. Na afloop van alle wedstrijdjes, waarbij deelnemen belangrijker was dan winnen, werd het eindbedrag door het team KiKanjers bekend gemaakt. De teller kwam uiteindelijk op het fantastische bedrag van 3.800,00 te staan! De KiKanjers dankt de Bavoschool en haar ouderraad voor hun medewerking en natuurlijk ook alle leerkrachten en kinderen ! Nu op naar de Bavoloop welke plaatsvindt op zaterdag 16 juni. Ook daar zult U de KiKanjers tegenkomen!

Om direct een sponsorbijdrage te doen, ga naar www.runforkikaestafette.nl en klik op ' ik sponsor'. Vervolgens zoek je 'KiKanjers'. Of koop een km-lot waarmee hele leuke prijzen te winnen zijn, meer informatie via facebook: www.facebook.com/KiKanjers2018. [l]