Bandje wisselen in Limburg.
Bandje wisselen in Limburg. Trappistentrappers

Trappistentrappers genieten in Limburg

ZUNDERT - De jaarlijkse rit in Limburg kende een prima verloop met slechts twee lekke banden voor de 43 deelnemende clubleden. Verdeeld in drie snelheidsgroepen wisten ze zaterdag de ene na de andere heuvel resoluut te bedwingen.

Gezien de vele positieve reacties hebben de rituitzetters knap werk geleverd. Het weer was zonder meer goed, de omgeving prachtig als altijd en de sfeer zowel onderweg als bij uitvalsbasis Camping de Bron was prima. Een hoogtepunt in ons zomerseizoen.

Zondagsritten
Respect voor de deelnemers van de Limburgrit die ook zondag weer met hun groep meereden, klasse! Het weer nodigde ook wel uit om op de fiets te springen, weinig wind en heerlijke temperatuur.
De E groep reed met zeven deelnemers een ruim 70 km lange rit naar Putte. De rit verliep vlekkeloos al had eentje het wel taai met een halfslappe band en een fietspomp die het niet zo best deed.
De D groep reed een rondje Oesterdam van 93 km. Chauffeur Jos raakte even de groep kwijt en toerde een stukje alleen door de Zeeuwse polders. Waarschijnlijk met zijn gedachte bij de tijd dat hij zelf op kop van het peloton deze mooie rit reed, dat is niet eens zo lang geleden. Al snel was hij weer present. In de 20 man tellende groep reden drie gastrenners, pa Senneker met zoon Ward en dochter Borg van 13 en 15 jaar die het stevige tempo moeiteloos konden volgen, knap hoor.
Verdeeld in twee groepen reden de 28 leden van de C groep een hele leuke rit richting Welberg van bijna 100 km. De rit kende geen problemen of technische malheur, een rit uit het boekje!
De vijftien mannen van de B groep reden twee keer lek op hun 105 km lange rit naar Arendonk die verder prima verliep. Feit: al heeft een konijn vier konijnenpootjes bij zich, dan wil dat nog niet zeggen dat hij extra veel geluk heeft.
Bij de A groep bombardeerde Frits Sprenkels zichzelf tot rituitzetter en serveerde de 12 renners een heel mooi rondje van 101 km. De rit verliep prima en de nazit bij van T zo mogelijk nog beter.

Mededelingen
Clublid Lars de Jong schreef een belangrijke zege bij op zijn palmares, Lars werd zaterdag Belgisch kampioen wielrennen op de weg in de G-categorie. Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie!
Diverse leden van onze club hebben zondag bij het Tijdrit Omnium in Achtmaal een hele knappe tijd weggezet, compliment mannen!
De redactie van ons clubblad kan jullie bijdragen zeker nog gebruiken, aarzel niet en stuur ze naar hendrickx1@home.nl
Tot 8 juni kun je nog inschrijven op de website van de Koos Moerenhout Classic, dit moet je dus zelf doen! Neem daarnaast contact op met info@dwoestenberg.nl voor het onderling vervoer.

Programma
Het zal u niet verwonderen dat het geplande jeugdweekend bij gebrek aan jeugd niet doorgaat.
Wat ook niet doorgaat is de rit naar Scherpenheuvel van zondag 10 juni, die is namelijk verplaatst naar een nader te bepalen datum. De lokale horeca heeft aangegeven onze grote groep renners niet goed te kunnen ontvangen omdat het Vaderdag is in Belgiƫ.
Alle groepen vertrekken dus zondag om 9.00 uur, waarbij de wegkapiteins een rit zullen verzorgen. [l]

Bandje wisselen in Limburg.