De kermis in Rijsbergen zorgt steevast voor veel ambiance. FOTO ROB MATHIJSSEN
De kermis in Rijsbergen zorgt steevast voor veel ambiance. FOTO ROB MATHIJSSEN Foto: Rob Mathijssen

Zomerweekend Rijsbergen: 'Voor elk wat wils'

RIJSBERGEN - Wie van een beetje leven in de brouwerij houdt, is komend weekeinde in Rijsbergen aan het juiste adres. Niet alleen houdt muziekvereniging St. Cecilia haar Zomerweekend, ook staat Rijsbergen deels in het teken van de Bavoloop en de Kennedymars.

DOOR ADDO SPRANGERS

Dat is voor wat betreft laatstgenoemde twee evenementen het geval op zaterdag, Het betekent veel bedrijvigheid in en rond het dorp, waar zaterdagmiddag om 13.00 uur ook nog eens de kermis wordt geopend. De kermis is dit jaar in ieder geval anders dan anders, wat voor een belangrijk deel te maken heeft met compleet nieuwe indeling van de kermisattracties op het Kennedyplein. Zo wisselen het lunapark en de botsauto's van plaats. Daarnaast zijn er nieuwe attracties, zoals een schiettent. St. Cecilia hoopt met een gevarieerder aanbod en een nieuwe opzet de kermis de aandacht te geven die het verdient, zo maakt voorzitter Rob Mathijssen duidelijk.

Wielerparkoersen

In het kader van sportstimulering is is Stichting Wielerdorp Rijsbergen is dit jaar prominent aanwezig met twee wielerparkoersen. Eén voor de allerkleinsten op het Lindekensplein met loopfietsjes en één voor de oudere jeugd: een heuse pumptrack die zogezegd loopt vanaf restaurant Dames Pellens aan de Sint Bavostraat tot aan het Lindekensplein. Deze verharde, mobiele fietsbaan vol met bobbels is zo'n honderd meter lang.

Braderie

Op kermiszondag is er vanaf 11.00 eveneens van alles te doen in het dorp. Zo is er een braderie en presenteren verschillende Rijsbergse verenigingen zich aan het publiek. Scouting Rijsbergen bijvoorbeeld, en Stichting Rijsbergse Vliegerdagen.

Podium St. Cecilia

Op de kruising Hoogstraat-St.Bavostraat vinden er op het podium van St. Cecilia van 11.00 uur tot 17.00 uur doorlopend optredens plaats. Om 11.00 uur verricht dj Sjaan met gezellige muziek de opening van het podium. Aansluitend zijn er optredens van Majorettes St. Cecilia (om 12.00 uur), Jeugdorkest St. Cecilia (om 12.30 uur) en Groot Orkest St. Cecilia (13.00 uur). Om 14.00 uur wordt de Veteranensport in de schijnwerpers gezet en om 14.15 uur start het onderdeel Algemene Muziek Vorming onder leiding van Eveline Sand, een samenwerkingsverband tussen de Bavoschool en St. Cecilia. Verder op het programma staan dansen met Pikachu (14.30 uur) en een optreden met Japanse drums door drumgroep Taiko (15.00 uur). Wie zelf ook een kort optreden wil verzorgen, kan zich nog aanmelden via tel. 06-46390422. De verschillende cafés ten slote bieden muzikaal vertier met diverse bandjes. Liever cultuur snuiven? Museum De Weeghreyse is komende zondag voor de gelegenheid geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.[l]