Alle handen in de lucht
Alle handen in de lucht Jan Peeters

Zomerse vakantie in Domburg

RIJSBERGEN - Op maandag 11 juni vertrokken de leden van St. VVI voor een vakantie in Domburg.

Op maandag verzamelden wij ons op het Kennedyplein onder een stralende zon. Iedereen was mooi op tijd en konden we, nadat alle bagage en scootmobiels waren ingeladen, vertrekken om 13.00 uur naar de Roompot in Domburg. Volgens plan kwamen we daar om 14.30 uur aan en begon het uitladen en het inrichten van de huisjes. Van overal kwamen enthousiaste geluiden, dat de huisjes zo mooi waren ingericht en zoveel ruimte boden. In elk huisje werden we verwelkomd door een bloemetje en een appeltaartje en rook het al snel naar een vers bakje koffie. Nadat iedereen was geinstalleerd, kon het genieten beginnen. Elke avond was het gezamenlijk eten in het restaurant bij het zwembad. We hadden doorgegeven dat we grote eters waren en dat hebben we ook geweten.Er was een ruime keus iedere dag, en ook de hoeveelheid was zeer ruim aanwezig. Dit alles was ook nog eens heerlijk klaargemaakt, dus dat was boffen. Het enige minpuntje was daar de temperatuur, het was er behoorlijk warm doordat de airco die pas vernieuwd was kapot was. Op maandagavond zijn we na het eten gaan uitwaaien op het strand en hebben we vanaf een strandpaviljoen de zon zien zakken in de zee. We hadden geluk die avond dat het ook een mooie zonsondergang was.

Het programma voor de rest van de week zag er als volgt uit. Op dinsdag en donderdagmiddag een spelletjesmiddag. Op dinsdagavond Karaoke, op woendagavond “ Ik Hou Van Holland” en op donderdagavond Feestavond met een zanger.

Tijdens de spelletjes werden we ingedeeld in groepjes en was iedereen erg fanatiek tot vals spelen toe. Ook op woensdagavond werd er door iedereen goed meegedaan en hing er een goede sfeer. Maar de feestavond met als thema “strand” was toch wel de klapper met een hele goede entertainer genaamd Reginald Pane, waardoor de voetjes goed van de vloer kwamen en de sfeer er goed inzat.

Nadat we een hele fijne en gezellige week hebben gehad, met over het algemeen mooi weer, vooral op woensdag met de hele dag zon. Was het op vrijdag weer tijd om de boel in te pakken en terug te keren naar Rijsbergen. Alwaar we na een afscheidslunch bij de Tijd weer terugkeerden naar het dagelijkse leven. We kunnen terugkijken op een hele goede geslaagde en gezellige week, wat een hele fijne onderbreking was en danken hiervoor alle vrijwilligers, alle brengers van het oud papier en alle sponsors. [l]