optreden feesttent Nesselwang
optreden feesttent Nesselwang Gerard Peeters

Benegrenska haalt brons op Europees Kampioenschap

ZUNDERT - Tijdens het weekend van 9 en 10 juni nam Benegrenska (BelgischNederlandseGrenskapel) deel aan het Europees Kampioenschap voor blaaskapellen in Nesselwang. Als regerend Belgisch kampioen in de Middenklasse was die deelname op zijn plaats.

Het werd een onverhoopt succes. In de “Mittelstufe” was er een recordaantal deelnemers: 8 blaaskapellen uit Duitsland, Oostenrijk, Italië en België streden om de titel van Europees Kampioen.

Het niveau lag ontzettend hoog, een bewijs dat de blaasmuziek helemaal niet dood is maar aan een steile opgang bezig is.

We zijn er als Benegrenska dan ook bijzonder trots op dat we ondanks dit kwalitatief hoogstaande deelnemersveld er in geslaagd zijn een derde plaats te behalen met 86,86%, slechts 0,8% verwijderd van de eerste plaats.

Voor een jonge blaaskapel (we zijn tenslotte nog geen drie jaar bezig) is dit een buitengewoon goed resultaat dat perspectieven opent voor de toekomst. Naast onze titel van Belgisch Kampioen in 2017 is dit voor Benegrenska al een tweede mijlpaal.

Naast de wedstrijd hebben we in Nesselwang voor een volle feesttent nog een mooi concert ten gehore gebracht. Het was voor alle muzikanten een leerrijke en zeer aangename ervaring. Deze ervaring gaan we trachten om te zetten in boeiende en sfeervolle optredens. In Nesselwang hebben we in alle geval veel inspiratie opgedaan. [l]

optreden feesttent Nesselwang