Jubilarissen en koning 2018 SIOS Zundert.
Jubilarissen en koning 2018 SIOS Zundert. Janny Mathijssen

Leo Smits koning 2018 SIOS

ZUNDERT - Zaterdag 16 juni heeft SIOS haar jaarlijks koningsschieten georganiseerd. Alle clubleden stonden tegen de klok van 14.00 uur in de startblokken om de vogel een kopje kleiner te maken.

Nadat de voorzitter iedereen welkom heette mocht de aftredende koning Ruud Raats de aftrap doen door als eerste een schot op de vogel te schieten. Daarna barstte het kabaal los. Alle schutters beschoten een uur lang met elkaar de vogel van alle kanten tegelijk. Na een uur schieten, begon de vogel al behoorlijk af te rafelen. Marian de Bont schoot eerst de kop en daarna de staart eraf. Toen was het volgens de wedstrijdleiding het sein dat er om beurten geschoten moest worden. Een kleine pauze werd ingelast en er kon nog gepoold worden. De wedstrijd kreeg zijn vervolg en vele schutters raakten de vogel in zijn volle ornaat. Nadat er een dik half uur om was en ieder op zijn beurt geschoten had werd de vogel steeds zwakker. Johan Maas schoot letterlijk alles van de boom af, en dacht even dat hij de nieuwe koning was. Maar er bleef een klein stukje over wat er ook afschoten moest worden, nu kwam het er op aan om het laatste er nog aft te schieten. Een aantal schutters schoot rakelings naast het stukje vogel, totdat Leo er alles in een keer afschoot. Daarna werd Leo gefeliciteerd en de nodige versierselen werden omgehangen. De avond werd voortgezet met de partners van de leden met een gezellige barbecue.

Jubilarissen
SIOS had nog een aantal jubilarissen. Herman de Meyer is 25 jaar lid, Johan Maas en Hans Mathijssen 40 jaar lid en Ad Maas is 50 jaar lid van SIOS. Deze jubilarissen werden in het zonnetje gezet, en er was een bloemetje voor de dames van de jubilarissen. [l]