Ruim baan voor Trekkertrek Rijsbergen

RIJSBERGEN - Tractoren en trucks die hun krachten meten zorgen steevast voor spektakel. De trekkertrek is dan ook behoorlijk populair. Geen wonder dus dat er in de regio veel dergelijke evenementen plaatsvinden. In Rijsbergen gooien ze er altijd weer net een extra schepje bovenop.

DOOR ADDO SPRANGERS

Komende vrijdag, zaterdag en zondag houdt de Stichting Trekkertrek Rijsbergen voor de 36ste keer het jaarlijkse Truck en Tractorpulling Rijsbergen.

Vrijdagavond staan de VTN-trucks op het programma. Na afloop is er een spetterende afterparty. Zaterdag avond is traditioneel voorbehouden aan de competitie voor de tractoren in diverse klassen.

Zondag is er naast de competitie voor de tractoren met een heuse car pulling een nieuw programma-element dat voor extra spektakel moet zorgen. Opgepimpte personenauto"s laten dan hun krachten zien en horen.

Evenemententerrein

"De inschrijfavond eind mei was een groot succes,"zo meldt Leo Smits namens Stichting Trekkertrek Rijsbergen.

"Binnen een mum van tijd was het aantal maximale inschrijvingen bereikt. Het organiseren van het evenement is elk jaar weer een enorme klus. Ook de drie dagen van het evenement zelf is het elke keer weer spannend om het rond te krijgen. Gelukkig kan elk jaar weer een beroep gedaan worden op een grote schare deskundige vrijwilligers." De voorbije weken zijn deze vrijwilligers al stapsgewijs bezig geweest met de opbouw van het evenemententerrein aan de Tiggeltsebergstraat. In dat opzicht is de Stichting Trekkertrek Rijsbergen er helemaal klaar voor. Gedurende de wedstrijden en ook daarna kan het publiek gezellig nakaarten over de wedstrijden in de bekende feesttent op het terrein. Deelnemers hun kansen willen inschatten, doen er goed aan om de website www.trekkertrekrijsbergen.nl te bezoeken. Hier zijn alle uitslagen van vorig jaar te vinden.[l]