Scene uit voorstelling
Scene uit voorstelling "De Meeuw". Foto: Sandragrafie Sandragrafie

Toneelvoorstellingen 'De Meeuw' groot succes

ZUNDERT - De organiserende Stichting Cultuur Landgoederen Zundert kan met succes terugkijken op de openluchttoneelvoorstellingen van “De Meeuw” van Tsjechov bij de Angorahoeve op de Oude Buisse Heide.

Slechts voor de eerste avond bleven enkele kaarten over, de overige 3 voorstellingen waren uitverkocht, waarbij vermeldenswaardig is dat bezoekers uit alle delen van Nederland en België kwamen. Zonder afbreuk te doen aan de rust en stilte die bij een dergelijk gebied hoort kan gesteld worden dat met dit evenement de Buisse Heide en Achtmaal weer eens nadrukkelijk op de kaart zijn gezet. Ook de eigenaar, Natuurmonumenten, had niets dan lof over het verloop van dit geslaagde evenement. Als partner van de Stichting was het voor hen ook de vraag hoe dit door hen gefaciliteerde evenement zou uitpakken.

Voorstelling
Wat de voorstelling zelf betreft waren er alleen maar positieve reacties. De acteurs, die allemaal hun opleiding hebben genoten bij de Meisner Acteerstudio Paul Dekker in ’s-Hertogenbosch, gaven blijk van hun professionele kunnen door een werkelijk sublieme voorstelling voor te schotelen. De toeschouwers, die zonder uitzondering te kennen gaven genoten te hebben van de voorstelling, waren daarnaast in hun nopjes door de hele entourage rondom de Angorahoeve waardoor dit stuk helemaal tot zijn recht kwam. Kortom: een prachtige voorstelling op een prachtige locatie. Eens te meer is gebleken dat, met inachtneming van de stilte en de natuur, de landgoederen zich uitstekend lenen voor culturele activiteiten. De stichting heeft dan ook al weer enkele activiteiten in voorbereiding waarover later meer naar buiten gebracht zal worden. Indien u op de hoogte gehouden wenst te worden van de activiteiten van de stichting dan kunt u dat in een mail naar info@cultuurlandgoederen.nl kenbaar maken. [l]