Tussensprintje.
Tussensprintje. Eddy Heijnen

Trappistentrappers in spagaat

ZUNDERT – De zonnige zomer zal vast records gaan breken maar brengt ook dubbele gevoelens met zich mee. Enerzijds vervloek je die lange gortdroge warme periodes die zoveel extra werk met zich mee brengen en de oogst bedreigen, als Trappistentrapper daarentegen is het genieten met volle teugen van dat heerlijke zomerse weer dat nooit voorbij zou moeten gaan.

Volop genieten was het ook zeker weer afgelopen zondag. Een prima opkomst in alle groepen, een mooi ritje fietsen onder nagenoeg perfecte omstandigheden en dan nagenieten met een kopje koffie of een pilsje op het zonovergoten terras bij van T, wie doet je wat?

Zondagsritten
Het leek de rituitzetter bij de A groep, Willy Kustermans, wel leuk om nog eens een keer de Oesterdam te rijden. Zo gezegd zo gedaan, met 14 man vertrokken zij voor een rondje ‘grande vitesse‘ van 101 km, van noord naar zuid over de dam. In de laatste kilometers reed een van hen naast de weg met slechts een kapotte naaf en gebroken spaken tot gevolg.
Bij het niet verschijnen van de rituitzetter nam Eric Goos deze taak op zijn schouders. Dan heb je de rit dus niet vooraf kunnen verkennen en dat kan lastig zijn bleek ook nu weer. Door een wegomleiding bij Terheyden liep de rit namelijk uit naar 112 km. Maar de 17 mannen van de B groep liggen daar niet zo wakker van, tandje bij en rond het middaguur weer gewoon terug in Wernhout.
De 28 C groepsleden werden getrakteerd op een 93 km lang rondje Poppel. Een mooie rit, grotendeels door Belgie en niet één wegomleiding. Trouwens ook geen lekke banden of iets van dien aard, gewoon lekker door kunnen fietsen. Complimentje voor eerste keer volgbuschauffeur Pa-van-John Adriaensen die het prima deed!
De dashcam beelden vanuit de volgbus lieten een goed fietsende D groep zien. Netjes twee aan twee door het weidse gebied rondom Zevenbergen. De stemming in de groep steeg, de gemiddelde leeftijd daalde door de aanwezigheid van een drietal tieners, Ward en Borg die deze keer Lisanne hadden meegebracht. Net als voor de overige 18 groepsleden leverde de rit van 87 km ook voor hen geen problemen op.
De E groep telde 8 deelnemers waaronder Sebastiaan die vorig jaar enkele ritten heeft mee gedaan en dit jaar voor de definitieve doorbraak gaat. Via Standdaarbuiten naar Zevenbergen, een prima verlopen rondje van 75 km.

Jaarmarkt
Zondag 15 juli, in verband met de jaarmarkt in Wernhout verzamelen we bij Jack van Hoydonck aan de Wernhoutseweg 95. Alle groepen vertrekken daar om 9.00 uur. Na afloop is café van T natuurlijk wel bereikbaar, al zal het stapvoets zijn, met het terras op de straat, ambiance verzekerd!
Hans Huijbregts is zondag aan de beurt om een rit van 105 km uit te zetten voor de A groep. De wegkapiteins van de B groep zorgen voor een rit van 100 km, Danny Jochems voorziet de C groep van een 95 km lange rit en Anita van Aert verzorgt een 90 km rit voor de D groep. De E groep rijdt een rit van ca 75 km onder leiding van een wegkapitein. [l]