Zundertse zwagers op GTCrally podium

ZUNDERT - Tijdens de 2017 editie stond het “rookie” rallyteam MoorsideMotorsport uit Zundert al aan de start van de Internationale GTC Rally, maar helaas stranden zij toen, liggend op de 1e positie in hun klasse, op de tweede dag van de rally in een greppel op Kp Rucphen-Klappenberg.

In de editie van 2018 was het de beurt aan Zundertenaar Marc de Bakker om naast zijn zwager Ben Huijbregts plaats te nemen op de navigator stoel. Marc en Ben die al jaren zwagers zijn behaalde beide in 2016 hun Rally-licentie. In 2017 vervulde Marc tijdens de GTC Rally nog de rol van rallymonteur binnen het team van MoorsideMotorsport, maar ditmaal was het een hele andere functie die hij binnen het team ging bekleden. Met de nodige coaching binnen en het team en een heuse test tijdens de Autosoft Vechtdal Rally op 16 Juni werd Marc klaargestoomd op goed voorbereid plaats te nemen op de “shotgun-positie” in de witte paarse BMW 325i.

Proeven
Zaterdagmiddag 14 juli was het dan zover, na de documentencontrole en de de verkenning van de klassementsproeven op vrijdagavond en zaterdagochtend was het ditmaal de beurt aan Marc de Bakker om zijn zwager over de proeven te navigeren. Om 14:40 mochten zij van start op het podium op Breda International Airport om aan de twee boucle’s van ieder 3kp’s te beginnen. Deze werden vlotjes en zonder noemenswaardige problemen afgelegd. Liggend op de 37e positie algemeen en als snelste BMW in hun klasse op dat moment konden Ben&Marc tegen het invallen van de duisternis dan eindelijk aan de befaamde “nacht” beginnen, voor de avonden stonden de klassementsproeven Rijsbergen en De Hel op het programma. Na een lekgereden band op Kp Rijsbergen werd er een mindere wedstrijdtijd geklokt dan waarop was gehoopt, mede hierdoor duikelde de equipe enkele plaatsen in het klassement.
Na de zes nachtelijke proeven Rijsbergen en De Hel te hebben verreden klokten zij net voor 02:00 in de nacht de 24e tijd waarmee zij na 12 klassementsproeven op de 28e positie algemeen en een 5e positie in hun klasse het Finishpodium mochten betreden.
Opgelucht en tevreden kijkt de equipe terug op hun succesvolle deelname aan de Internationale GTC Rally 2018. [l]