Podiumkandidaten voor het NK.
Podiumkandidaten voor het NK. Ad de Bruin / BWF

Nederlands kampioenschap vrije renners en amateurs in Rijsbergen

RIJSBERGEN - Zondag 22 juli wordt het Nederlands kampioenschap voor vrije renners en amateurs verreden in Rijsbergen. Er staan maar liefst 5 categorieën aan het vertrek en er zijn al vele inschrijvingen en dat loopt nog steeds door. Inschrijven is mogelijk met een licentie van een der vrije bonden maar deelnemen op een daglicentie is ook mogelijk. Dit is wellicht een idee voor vele regionale hardrijders op de fiets.

De 5 categorieën en starttijden zijn als volgt:
Cat. 60+ start 10.00 uur; Cat. dames start 10.02 uur; Cat 40-49 start 12.00 uur; Cat. 50-59 start 12.02 uur. Als laatste de Cat. amateurs/sportklasse om 14.30 uur.
Al deze informatie is ook te vinden op www.brabantsewielerfederatie.nl onder de button NK evenals een voorinschrijfformulier.
De organisatie is in handen van Wieler Promotie West Brabant uit Rijsbergen i.s.m. de Brabantse Wieler Federatie.

Parcours
Het parcours loopt als volgt: Start Hoefstraat (nabij nr 1.) daarna Pannenhoefsebaan, Ettensebaan, Tiggeltsebergstraat en wederom Hoefstraat. Deze straten zijn tijdens het evenement dan ook afgesloten voor alle verkeer en waarvoor de gemeente een vergunning heeft afgegeven. Het parcours wordt tevens beveilig door gecertificeerde verkeersregelaars.


Titel
Vorig jaar was deze titelstrijd in Effen (Breda) en daar wist onze dorpsgenoot Joan Pemen er met de nationale driekleur vandoor te gaan, zou het hem dit jaar weer lukken om zodoende zijn nationale titel te prolongeren? Dus er zijn zeker kansen voor onze regionale renners dus aarzel niet om een kijkje te komen nemen en ze aan te moedigen. Bij voorbaat willen we al onze sponsors bedanken die dit kampioenschap mogelijk hebben gemaakt. Dat er volop strijd geleverd gaat worden staat als een paal boven water en op dit 5200 mtr. lange parkoers is dit ook gegarandeerd. Later in de zondagmiddag zullen we weten wie de Nederlandse kampionen zijn geworden en zullen we dit zeker met u delen, maar u mag het ook zelf komen aanschouwen. Tot ziens, tot zondag.

Podiumkandidaten voor het NK