Zundertenaar opgepakt na wilde achtervolging door Breda

ZUNDERT - Een wilde achtervolging leidde afgelopen week in de nacht van woensdag op donderdag tot de aanhouding van een 25-jarige Zundertenaar. Eenmaal staande gehouden aan de Vloed in Breda werd de man voor vijf overtredingen op de bon geslingerd. Ook bleek hij in een gestolen auto te rijden.

DOOR ADDO SPRANGERS

De auto werd gespot door agenten toen die rond 02.30 uur de Chaamsebaan in Ulvenhout opreed. De hoge snelheid deed de politie ertoe besluiten om de auto te volgen. Onderweg over de A58 bleek de Zundertenaar zijn snelheid naar ruim 200 kilometer per uur op te schroeven. Van een stopteken op de afrit Breda-Rijsbergen trok de man zich niets aan. Hierop werd wederom de achtervolging ingezet.

Achtervolging
In een rotvaart vlogen politie en bestuurder over de Graaf Engelbertlaan, de Mastbosstraat en andere straten. De Zundertenaar reed uiteindelijk de Vloed in waar hij zijn auto parkeerde en de bosjes invluchtte om zich te verstoppen. De politie wist hem echter te vinden en op te pakken.

Flinke boete
Eenmaal gearresteerd kon de Zundertenaar op vijf bekeuringen rekenen. Een keer voor een snelheidsovertreding (de man reed 200 kilometer per uur op een plek waar 120 kilometer per uur is toegestaan), een keer voor het niet aangeven van de rijrichting, een keer voor rijden over een puntstuk en twee keer voor het rijden door rood licht. Niet geheel onverwacht mocht de man uiteindelijk zijn rijbewijs inleveren. Na nader onderzoek bleek ook de auto van de man gestolen te zijn. De Zundertenaar en de auto zijn uiteindelijk meegenomen naar het politiebureau.[l]