Explo's met Tsjechische Scouts.
Explo's met Tsjechische Scouts. Stephano

Explo's op zomerkamp in Tsjechië

RIJSBERGEN - De zomervakantie is alweer een eindje bezig en inmiddels zijn de Explo’s weer bijgekomen van hun zomerkamp. Alle speltakken van Scouting Rijsbergen gaan namelijk in de vijfde week van de basisschoolvakantie op zomerkamp; behalve de Explo’s! Zij gaan altijd de eerste week en gingen dit jaar naar Tišnov, Tsjechië.

Zaterdagochtend 7 juli zijn ze op tijd vertrokken; om 4.00 uur ’s ochtends! Het was een lange rit en helaas kregen ze op de heenweg al het eerste obstakel… De auto waarmee ze gingen kreeg een lekke band. Maar dit mocht de pret niet drukken! Na een bezoekje aan de garage en bakjes Duitse koffie konden ze weer op weg, waardoor ze om 20.00 uur aangekomen zijn op de locatie. Op zondag zijn ze op ontdekkingstocht gegaan onder begeleiding van een gids in de lokale grotten en omgeving. Op maandag zijn ze met moderne pijl en boog gaan spelen. Dit wordt ook wel ‘Archery-Tag’ genoemd. Met pijl en boog schiet je op elkaar of doelwitten. Goed nieuws; iedereen heeft dit overleefd :). Dinsdag was het tijd om een grote berg te beklimmen en het kasteel ‘Spilberg’ in Brno te bezoeken. Alsof dat nog niet genoeg sportiefs was, hebben de Explo’s zich uitgeleefd in het Jungle Parc in Brno. Een prachtig hoogteparcours met voor verschillende niveaus genoeg uitdaging. ’s Avonds is de hele groep naar een groep Tsjechische Scouts gegaan die ook daar op zomerkamp waren. Ze kregen een groot onthaal… ruim 50 scouts stonden ze enthousiast op te wachten. Na kennisgemaakt te hebben en bij het kampvuur gezeten te hebben, haalde de leiding hun gitaar tevoorschijn en zongen ze samen Tsjechische liedjes. Net zo lang tot het tijd was voor iedereen om hun bed in te kruipen. In typisch Tsjechische tenten viel iedereen in slaap. Donderdagochtend op tijd eruit voor de ochtendgymnastiek en ontbijt! Hierna kon de openingsceremonie beginnen waarna het weer tijd was om afscheid te nemen. Gelukkig zijn de foto’s er nog! De Explo’s hebben hun slaapspullen omgewisseld voor zwemspullen om vervolgens een middag te chillen in het plaatselijke zwembad. Op vrijdag nog een dagje de stad in. Hier is het spel ‘Crazy 88’ gespeeld en was er tijd om nog cadeau’s te kopen voor thuis. ’s Avonds gezellig uiteten met de hele groep om het kamp goed af te sluiten. Terug op het kampterrein nog lekker bij het kampvuur om na te kletsen over deze toffe week.

Bijeenkomsten
Veel te snel ging deze week zomerkamp weer voorbij! Gelukkig genoeg verhalen om de komende tijd nog over na te kletsen. En in september starten de reguliere bijeenkomsten weer. Vanaf dan weer elke vrijdagavond van 20.00-22.00 uur tijd voor toffe, zelf georganiseerde activiteiten. Ben je nu nieuwsgierig geworden naar wat de Explo’s precies doen en ben je tussen de 15 en 18 jaar oud? Neem dan contact op met Stephano (06-25153677) of via explorers.rijsbergen@hotmail.com.
Voor de andere speltakken is het nog eventjes geduld voor zij op kamp mogen! De locaties en thema’s zijn inmiddels bekend… Ben jij benieuwd? Hou dan de bode of onze Facebook in de gaten! [l]