Al eens aan vrijwilligerswerk gedacht?

ZUNDERT - SWZ en haar vrijwilligers zetten zich in voor burgers van gemeente Zundert die een steuntje in de rug nodig hebben. Als vrijwilliger van Stichting Welzijn Zundert kun je zeer uiteenlopende dingen doen voor diverse doelgroepen, kortdurend of structureel, vooral praktisch aan de slag of juist van grote emotionele waarde, 's avonds of overdag. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voor een lieve vrouw van 87 jaar zijn we op zoek naar een vrijwilliger om 1 keer per week bij haar op bezoek te gaan voor een gezellige avond. Marie woont bij haar dochter die elke avond graag bij haar is maar het ook fijn zou vinden om haar hobby terug op te pakken. Wanneer haar moeder dan bezoek heeft kan ze dit ook met een gerust hart doen. Het zou gaan om een avond van ongeveer 18.30 uur/19.00 uur tot 21.30 uur. Maria zou het dan gezellig vinden om een te spelletje te spelen zoals bijvoorbeeld pim pam pet, memorie, rummikub of een legpuzzel. Ook breien, lezen, een kleine wandeling, kletsen of tv kijken vindt ze leuk. Mocht u nog vragen hebben aarzel dan niet om contact op te nemen.

Wandelen
Peter (84) uit Zundert zoekt een maatje die graag met hem eropuit wil gaan door te wandelen of in combinatie met ergens een kopje koffie te drinken. Peter kan niet lang en ver lopen, maar de rondjes om zijn eigen woning worden wel saai. Hij zou graag naar het bos / in de natuur willen gaan, als dat mogelijk is met een rollator. Of naar andere plekken om te wandelen. Vanwege de gezondheid kan Peter niet tegen een drukke omgeving (vb: een groep). Voor Peter is het belangrijk dat hij er eens uit kan, want zelfstandig lukt dat gewoon niet meer. Peter heeft de voorkeur voor een vrouwelijk maatje, waarmee hij kan kletsen, die lekker gewoon is en die ook graag wandelt. Word jij zijn maatje?
en gezellig maatje !

Duofiets/tandem
Boris (44) uit Zundert zoekt een maatje die samen met hem op een duofiets/tandem wil fietsen of wandelen om vervolgens een terrasje te pakken. 'Zolang het maar gezellig is' luidt het motto van Boris. Daarnaast houdt Boris van lego bouwen, tv kijken (met slecht weer) en sjouwt hij graag. Boris heeft een beperking en is slechtziend, maar is erg zelfstandig en gebruikt geen hulpmiddelen. Wel kan hij een arm gebruiken tijdens het lopen op onbekende routes. Boris houdt van kletsen en is behulpzaam. Word jij zijn maatje? Voorkeursdag: Af en toe op een avond of in het weekend.

Belangstelling
Heb je belangstelling of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kijk op onze website www.swzundert.nl voor deze en andere vacatures of neem contact op met Stichting Welzijn Zundert, De Welborg 4. Tel: 076-5972200 mail: info@swzundert.nl. [l]