De Ocho Cerveza groep op bezoek in Edam.
De Ocho Cerveza groep op bezoek in Edam. Jan van den Broek.

Warmte geen belemmering voor Trappistentrappers

ZUNDERT - Na een zonovergoten juli maand met aanhoudende droogte en rijkelijk hoge temperaturen, zijn we benieuwd wat augustus ons zal brengen. Voorlopig lijkt dezelfde lijn te worden doorgezet.

En dat komt ons als Trappistentrappers niet eens zo slecht uit. Als je de ergste hitte weet te vermijden is het fantastisch fietsweer met een aantal leuke bijkomstigheden: bij droog weer wordt er weinig lek gereden, je fiets wordt nauwelijks vuil en je regenjasje gaat jarenlang mee.

Zondagsritten

De 15 man sterke A groep, waaronder één dame, vertrok zondag stipt negen uur voor een rondje Oesterdam van noord naar zuid. Met wind op kop over de dam, precies zo de Oesterdam hoort te zijn, lekker pittig! Verdere bijzonderheden deden zich tijdens de rit niet voor.

Vertrokken over Merksplas dan langs Alphen en terug over Lijndonk, zo liep de prachtige route van ruim 100 km die Johan Suijkerbuijk met de B groep volgde. Een man ging eraf in Merksplas en eentje van de veertien reed lek, verder alles prima in orde.

Voor de zestien C groep leden lag het keerpunt bij Drimmelen. De heen weg ging vlotjes met wind in de rug. De terugweg was andere koek, daar hadden ze 40 km lang de wind als grote tegenstander. Het was wel een rit volgens het boekje, geen problemen, fraai gemiddelde en afstand volgens het programma. “Het was weer een genoegen om vanochtend met de racefiets op pad te zijn” aldus een van de groepsleden.

Ook de veertien deelnemers van de D groep wisten op voorhand dat het een pittige ronde zou worden die Ada voor hen in petto had. Immers een rit naar Willemstad met een krachtige zuid-oosten wind betekent eerst 48 km wind mee, dat ging trouwens wel lekker, maar de 48 km wind tegen terug naar Wernhout was het behoorlijk stoempen. Met ruim 30 in het uur en slecht één lekke band verliep de rit echter prima en mochten ze beslist niet klagen.

De vrouwen waren veruit in de meerderheid in de zeven leden tellende E groep. Rekening houdend met de windrichting had Frans een route uitgezet. Door een mooie omgeving en met het nodige bochtenwerk. Rondje Zondereigen, ruim 80 km, vertrokken over Wortel en terug langs Ulvenhout. Het wegdek van de buitenweggetjes is niet overal in beste staat, goed opletten geblazen dus. Een kleine groep en geregeld stevige wind betekent veel en zwaar kopwerk met op het laatst behoorlijk vermoeide beentjes. Ondanks die inspanning kwam de groep wel dik tevreden weer terug bij van T.

D’n Trappiest

Mocht je de zomereditie van ons clubblad nog niet ontvangen hebben, wanhoop niet maar neem contact op met Jack Hendrickx.

Programma

John Antens gaat op zondag 5 augustus een 105 km lange rit voor de A groep uitzetten. Kees Vriends bezoekt de Antwerpse haven bij zijn 100 km rit met de B groep, een wegkapitein of andere vrijwilliger zet een rit uit van 95 km voor de C groep, Alex van Gastel een 95 km rit voor de D groep en een wegkapitein zet een 80 km rit uit voor de E groep. Alle groepen vertrekken om 9.00 uur vanuit Wernhout. [l]