Geslaagd kamp van Ponyclub van Goghruiters.
Geslaagd kamp van Ponyclub van Goghruiters. Foto:

Kamp en Brabantse Kampioenschappen voor PC van Goghruiters

ZUNDERT - Volop activiteiten voor de ruiters van Ponyclub van Goghruiters tijdens de zomermaanden. De zomerlessen gaan gewoon door tijdens de vakantie. Daarnaast zijn de ruiters op kamp geweest en mochten er enkele ruiters starten op de Brabantse Kampioenschappen.

Het kamp was dit jaar anders dan voorgaande jaren. Afgelopen jaren werd er afgereisd met pony naar Biezemortel, dit jaar bleven de ruiters dicht bij huis en nu zonder pony. Overnacht werd er in een grote tent op het clubterrein.
Op zondag werd gestart met een bosrit op pony. Hierbij werden allerlei opdrachten uitgevoerd. Daarna mochten de pony's naar hun eigen stal en wachtte voor de kids allerlei sportieve uitdagingen. Zo werd er gezwommen in de beek, hadden ze veel lol in de bubbelballen en werd een klimbos bezocht. De laatste dag fietsten de meiden een fietstocht en werden ze getrakteerd op pannenkoeken. Natuurlijk werd de leiding weer niet ontzien in de nacht. Al met al een heel geslaagd kamp. Anders dan voorgaande jaren maar wie weet, misschien volgend jaar weer wel een ponykamp met pony.

Brabantse kampioenschappen
28 en 29 juli werden in Stevensbeek de Brabantse Kampioenschappen gehouden. Vanwege de aanhoudende hitte was er een aangepast programma.
Ook enkele van Goghruiters mochten starten op dit altijd mooie evenement.
Benthe Baelemans mocht met Pinto zowel starten bij de dressuur als bij het springen. Bij de dressuur in de klasse AB-B behaalde zij een 21e plaats en tijdens het springen in de klasse AB-B een 15e plaats. Feline behaalde in de klasse AB-B dressuur met Torrie een 15e plaats. Jonne Kools eindigde met Gijs in de klasse DE-B dressuur op een 23e plaats.
Leila van Laerhoven mocht tweemaal in de springring gaan strijden. In de klasse D-B behaalde zij met Make my Z een hele mooie 7e prijs, gefeliciteerd Leila! In de klasse C-L met Luna een 5e plaats. Saskia Heere had in de klasse DE-B springen een balk op de laatste sprong. Jammer, maar toch nog een 17e plaats met hele mooie punten. Evelien Heere met Wincka in de klasse C-Z werd helaas uitgebeld. Bo Dictus behaalde met Kelvin in de klasse D-ZZ springen een 5e plaats en hiermee hebben zij zich geplaatst voor het NK. Alvast heel veel succes Bo![l]