Ee buurtbewoner betreurt de vernieling van de bloemen. FOTO CHARLES LUIJTEN
Ee buurtbewoner betreurt de vernieling van de bloemen. FOTO CHARLES LUIJTEN

Beplanting in buurt Boske vernield

RIJSBERGEN - Buurtbewoners aan het Boske in Rijsbergen waren niet blij toen ze zondagochtend wakker werden. Vandalen hadden de beplanting massaal vernield. Van verschillende bloeiende schapenkoppen waren de bloemen bruut afgerukt.

DOOR CHARLES LUIJTEN

Extra zuur was dat vorig jaar de bloemen ook al massaal werden vernield. Dat gebeurde vorig jaar ook rond deze tijd. De afgerukte bloemen zijn op verschillende plekken neergedwarreld.

Bezaaid

Het pad de Ramen dat dwars door woonwijk de Hooiberg loopt lag zondagmorgen bezaaid met afgerukte bloemen. De bewoners zijn er zeer van ontdaan. Met name buurtbewoner Jac Graumans die er naar streeft dat de beplanting en de bloeiende bloemen ter plekke een fraai en vrolijk aanzicht bezorgen. Hij zet zich daar met volle zorg voor in. De vernieling moet zich die afgelopen nacht tussen 01.00 en 02.00 hebben voorgedaan.

Stappers

Buurtbewoners vermoedden dat de de beplanting kapot is getrokken is door jeugdige stappers. Zij denken daarbij aan uitgaanspubliek dat afkomstig is van het tentfeest van de Boerendag. Dit staat uiteraard niet vast. Wel passeren de nodige mensen het Boske om vervolgens huiswaarts te keren naar de party.

Genieten van groen

De omwonenden hopen dat de vernielingen zich volgend jaar niet herhalen en dat ze gewoon van het groen kunnen genieten. Veel buurtbewoners dragen hun steentje bij om de wijk leefbaar te houden. Het is niet bekend of er volgend jaar extra maatregelen worden genomen om herhaling te voorkomen. Nachtelijke buurtpreventie zou kunnen helpen om vandalisme te voorkomen. Het is niet bekend of er aangifte is gedaan van de vernielingen.[l]