Opening van jeu de boules-banen bij Nonnekenshof

ZUNDERT - Wethouder Twan Zopfi en oud-wethouder Jan Aarts zijn op donderdag 23 augustus van 14.00 tot 15.00 uur aanwezig bij de officiƫle opening van de twee jeu de boules-banen, die aangelegd zijn op het voorterrein van Nonnekenshof aan de Burgemeester Manderslaan in Zundert.

DOOR PETER HOUTEPEN

De banen zijn een initiatief van de bewonerscommissie Nonnekenshof en door middel van sponsoring gerealiseerd. De kosten ervan bedragen totaal zo'n 12.000 euro. "Daarom hebben we bij de opening ook al onze sponsors uitgenodigd", vertelt voorzitter/secretaris Ad van Keulen van de bewonerscommissie. Grootste sponsor was de gemeente. "Jan Aarts heeft als er als toenmalig wethouder voor gezorgd dat de gemeente behoorlijk over de brug gekomen is. Maar onder andere ook Surplus en Thuisvester hebben een behoorlijke duit in het zakje gedaan." Om aan het benodigde geld te komen zijn daarnaast allerlei acties gevoerd. "Van een bingo tot een echtpaar dat zestig jaar getrouwd was en de inhoud van alle enveloppen aan ons beschikbaar heeft gesteld."

Intensief

De voorzitter/secretaris wijst erop dat de banen gratis toegankelijk zijn voor iedereen en niet alleen voor de bewoners van Nonnekenshof. "Iedereen die dat wil mag er gebruik van maken. Je hoeft zelfs niet in de buurt te wonen. We willen gewoon dat ze zo intensief mogelijk bespeeld worden. En wie zelf geen jeu de boules-materiaal heeft kan altijd even aanbellen. Wij hebben alles op voorraad: ballen, meetlinten, enzovoorts." Hier zijn geen kosten aan verbonden.[l]