Gymzaal Wernhout weer open na opknappen plafond

WERNHOUT - De sporthal aan de Diepstraat in Wernhout is deze week weer opengegaan voor gebruik. De zaal ging begin juli dicht, nadat een deel van het systeemplafond naar beneden viel. Op dat moment werd er niet gegymd in de zaal, waardoor er geen gewonden vielen.

DOOR MONIQUE JANSEN

Leerlingen van de St. Jozefschool volgen in de Wernhoutse sportzaal gymlessen. Ook is de hal de thuisbasis van turn- en gymvereniging Olympia. Het systeemplafond viel op een relatief gunstig moment naar beneden, namelijk vlak voor de zomervakantie. Daardoor hoefden Olympia en de school niet wekenlang uit te wijken naar alternatieve locaties. De gemeente heeft na het incident onderzoek laten doen naar de oorzaak. Ook werd de rest van de gymzaal gecontroleerd om te kijken of het plafond daar wel stevig genoeg was.

Opfrisbeurt

Ook de andere sportaccommodaties ondergingen in de zomervakantie een opfrisbeurt. Zo kregen de kleed- en wasruimtes van sporthal 't Trefpunt nieuwe plafonds en kwam er nieuwe gevelbekleding voor de buitenmuren van sportzaal Onder de Mast in Zundert. De gemeente is er ook in geslaagd om de voetbalvelden groen af te leveren voor de start van het nieuwe voetbalseizoen. Dat was nog een hele klus, omdat het wekenlang kurkdroog was.

Sproeien

Voor het veld van VV Zundert liet de gemeente zelfs water aanrukken uit de bron bij zwembad De Wildert. Das was nodig, omdat de gemeente geen water mocht pompen uit de beek. Waterschap Brabantse Delta had een onttrekkingsverbod ingesteld om een te laag waterpeil in natuurlijke watergangen te voorkomen. Vrijwilligers van de clubs hebben in de zomer doorgewerkt om er voor te zorgen dat de velden genoeg beregend werden. Zij hielden de conditie van de grasmatten samen met een toezichthouder van de gemeente in de gaten.[l]