De jeugd van v.v. Zundert gooit de spieren los na een aantal voetballoze weken op de gezellige centrale eerste trainingsdag.
De jeugd van v.v. Zundert gooit de spieren los na een aantal voetballoze weken op de gezellige centrale eerste trainingsdag. Jeannette Damen

Jeugd vv Zundert trapt het seizoen af

ZUNDERT - Zaterdag 18 augustus, is voor alle jeugdteams van v.v. Zundert het seizoen officieel van start gegaan. Op dampende beats van DJ Sam Dictus kwamen de jeugdspelers en hun ouders naar sportpark de Wildert. Daar kwamen de spelers, ouders, leiders en trainers voor het eerst in de nieuwe samenstelling voor aankomend seizoen bij elkaar. Even aftasten, maar al snel vertrouwd!

Terwijl de muziek de stemming verhoogde, was er voor de ouders een presentatie over v.v. Zundert. Ook voor de (nieuwe) leiders en trainers was er een informatierondje, zodat alles duidelijk is voor het komende seizoen. Verder stonden er stands van de activiteiten commissie, de merchandise en de scheidsrechters afdeling. En natuurlijk was Stanneke de Leeuw ook weer van de partij om te dollen met z’n vriendjes en vriendinnetjes. Daarna werd de eerste training afgewerkt. Na afloop was er nog wat gezonds te snacken en een ijsje. In het fotoalbum op www.vvzundert.nl nog veel meer foto’s van de geslaagde seizoenopening van de jeugd van v.v. Zundert.

Sandraugia toernooi

De ingrediënten. Drie dagen, de zes clubs uit de gemeente en 27 derby’s. Op voorhand een feestje voor de voetballiefhebber. Voor de Zundertse teams verliep het sportief niet optimaal. De dames van Zundert VR1 werden zesde. Zundert 1 deed het met een vijfde plaats niet veel beter, terwijl de veteranen met een vierde plaats ook naast het podium grepen. Daarom hanteren we bij v.v. Zundert dit jaar ook maar dezelfde woorden als de verliezers van de Johan Cruijff-schaal jaarlijks de media in slingeren: “het is maar een troostprijs en het is een onderdeel van de voorbereiding”. Neemt niet weg dat v.v. Zundert graag veel beter had gepresteerd. Zundert won op vrijdagavond nog wel redelijk eenvoudig met 2-0 van Wernhout, waarbij een VAR nodig geweest was om uitsluitsel te bieden of het tweede doelpunt van Zundert de erg brede doellijn volledig gepasseerd was of niet. De tweede wedstrijd tegen VVR werd een ongekende deceptie. Aanvankelijk probeerde Zundert wel voor de overwinning te gaan, maar toen VVR uit een schitterende counter op 1-0 kwam, ging alles mis. Zundert probeerde nog aan te vallen, terwijl zelfs een 0-1 nederlaag voldoende voor de finale was. Maar VVR was veel feller en dodelijk in de omschakeling. De ontluisterende 4-0 was dan ook terecht. Op zondag herstelde Zundert zich met een keurige 4-0 overwinning op Achtmaal. R.K.V.V. Schijf bedankt voor de goede organisatie.

Programma jeugd

Zaterdag 25 augustus

Beek Vooruit JO19-1-JO19-1 av.13.00u

Programma senioren

Zondag 26 augustus

DOSKO 1-Zundert 1 av.14.00u

WereDi 2-Zundert 2 av.12.00u

Dinsdag 28 augustus

Zundert 1-Roosendaal 1 av.20.00u

Lid worden? Dit kan al vanaf 4 jaar

Met de nieuwe team- en wedstrijdvormen zijn er tegenwoordig al mogelijkheden vanaf 4 jaar om kennis te maken met de voetbalsport. Ook bij VV Zundert is dit mogelijk. Want jong geleerd is, oud gedaan. Het is gezond, leerzaam en leuk om al op deze leeftijd lekker buiten op het voetbalveld bezig te zijn. Omdat rond deze leeftijd ook de eerste stappen op school gezet worden, wellicht een start met zwemles gemaakt wordt, is het soms lastig in te schatten of uw zoon of dochter dit wel leuk vindt of aan kan. Kom daarom geheel vrijblijvend, met uw zoon of dochter langs op woensdagavond van 18:00 tot 18:45 uur bij de training van onze jongste voetbalsterren! Voor de junioren zijn er naast het voetbal tal van activiteiten, zoals Bingo, Avond(t)urentocht, Jeugd tweedaagse, E&F-kamp, pannenkoekentoernooi, zaalvoetbal en penaltybokaal. [l]