Sven Nijs Classic.
Sven Nijs Classic.

ZUNDERT - Met een aantal Trappistentrappers die een fietstocht op zaterdag verkozen boven de zondagse clubrit was de opkomst afgelopen zondag wat lager dan we doorgaans gewend zijn.

De A groep was met 13 man toen die zondagochtend koers zette richting Tonnekreek, u weet wel vlak bij Bovensluis. Op de heenweg met wind in de rug werden de nodige PR’s gereden, op de terugweg was het knokken tegen de wind om het gemiddelde niet te ver te laten dalen. Spectaculaire gebeurtenissen deden zich tijdens deze rit niet voor.
Bij de B groep was de rituitzetter niet present. Toon de Bruijn wist nog wel een ritje waarbij zijn improvisatie talent goed van pas kwam. Met veertien man ging het richting Zevenbergen om langs Standdaarbuiten weer terug te komen. Op het laatst het spoor even bijster maar samen kwamen ze er wel aan uit. Een goeie rit van 94 km zonder vermeldenswaardige bijzonderheden.
Even een broekpoepmomentje voor de C groep toen na ruim 50 km door onverwacht remmen in de waaier een tweetal ten val kwam. Eén man kon met wat lichamelijke ongemakken verder fietsen, de andere mocht na het ziekenhuisbezoek met een flinke kneuzing en diverse hechtingen in de knie naar huis. Een beetje jammer, zoiets komt de stemming niet ten goede. Met 18 man werd de 92 km lange rit, waarbij Moerdijk nog net werd aangetikt, een beetje beduusd volbracht.
Met zes mannen, vier dames en een stevig tempo vertrok de D groep voor een 95 km lange ronde door Belgie. Ad Peeters nam de groep mee op ontdekkingsreis door het groenrijke buitengebied van Poppel en Weelde met vele onbekende weggetjes. De wind was stevig en niet altijd in het voordeel. Als kers op de taart nog over de kolonie van Wortel, als de bestaande klinkers daar vervangen zouden worden door kinderkopjes zou het al een verbetering zijn, ook dat hoort bij een mooie rit. Er werd prima gefietst met een goed gemiddelde, ondanks die lastige wind.
Als je van kopwerk houdt zat je goed bij de E groep. Met z’n vijven reden ze het Hennie Feskens rondje van Chaam tot Schijf, goed voor 75 km. Met zo’n kleine groep was het de hele rit nog behoorlijk doordouwen, ook op de tweede rij voelde het nog alsof je op kop zat, word je sterk van zegt men.
Een zevental dames was op zaterdag de Sven Nijs Classic gaan rijden waarvan u een verslag kunt vinden op www.trappistentrappers.nl/forum.

Route op papier
Het is echt wel belangrijk om als rituitzetter je route met doorkomstplaatsen op papier te zetten voor de volgbuschauffeur. Het is haast ondoenlijk voor de chauffeurs om na vertraging van de bus de groep weer terug te vinden zonder een duidelijke routebeschrijving. Zet er ook je mobiele nummer bij voor het geval van noodgeval.

Programma
Volgens ons jaarprogramma zal Michel Christianen op zondag 26 augustus een 105 km lange rit uitzetten voor de A groep, Bas Verheijen een 100 km rit voor de B, John Adriaensen een 95 km rit voor de C, Leo Smits neemt de 90 km rit voor de D op zich en Frans van Saane zet een 75 km rit uit voor de E groep. Alle groepen vertrekken om 9.00 uur in alfabetische volgorde.[l]