Vanuit twee standpunten zal zondag de 'granaat' van Veldstraat te zien zijn. FOTO GUUS ARNOUTS
Vanuit twee standpunten zal zondag de 'granaat' van Veldstraat te zien zijn. FOTO GUUS ARNOUTS Foto: Guus Arnouts

De allerlaatste corsoloodjes...

ZUNDERT - En zo duikelden de twintig buurtschappen de laatste week voor het corso in. Vooralsnog lijken er zich weinig donkere wolken boven de gemeente Zundert samen te pakken. Tijd voor wat laatste corso-updates.

DOOR GUUS ARNOUTS

De laatste loodjes breken nu echt aan voor de meeste buurtschappen. Maar niet voor allemaal. Buurtschap Veldstraat was vorige week woensdag al tikklaar met de wagen ‘Explode’ van Jos van Aert. Een zeldzame noviteit stak de kop op: Want wat doe je als ruim anderhalve week voor het corso je wagen al helemaal klaar is en alleen nog ‘in de bloemen moet’? Juist! Dan bouw je gewoon zelf een feestje. Afgelopen zondag hield de buurt het ‘Pak en Plakfestival’ om de corsokoorts nog wat op te peppen. Tevens werd oud-voorzitter Erik Marijnissen benoemd als erelid van Veldstraat. Waarover elders in deze bode meer te lezen valt.

Project
Daarmee sluit buurtschap Veldstraat een bijzonder corso(bouw)jaar af. Vooral ook omdat volgens ontwerper Jos van Aert het hele proces opmerkelijk te noemen was. "Ruim 1200 cilinders zitten er op de wagen die in een soort fabriekslijn zijn geproduceerd. Buurtgenoten gingen wedstrijden aan met elkaar wie de meeste cilinders kon maken." Of hij volgend jaar nog een keer zo'n uitdaging aangaat? "Haha, wie weet. Voor de algemene creativiteit van een buurt is het wat minder."

Buiten Zundert
En als het corso van Zundert nog geen werk genoeg oplevert, doe je toch gewoon mee in een ander bloemencorso? Buurtschap Wernhout en Rijsbergen dongen in het corso van Blankenberge mee voor de prijzen met hun wagens ‘Laurel & Hardy’ en ‘Star Wars’. (u raadt het wellicht, het thema van het bloemencorso Blankenberge was ‘At the movies’). In de prijzen vielen beide buurtschappen niet echt: Wernhout eindigde 11e en Rijsbergen 16e.

Vik Muniz
Mocht het dahliavirus nog altijd in je lichaam rondwaren zo tussen het 'grote corso' en het kindercorso; de expositie van de Braziliaanse kunstenaar en fotograaf Vik Muniz is deze week van start gegaan. Muniz zal gedurende zestien dagen werken aan zijn kunstwerk, een dahliatableau van honderd vierkante meter, dat in de tuin van het Van GoghHuis te bezichtigen is. Speciaal voor deze onderneming staat er een metershoge projectietoren van steigerpijp. De expositie loopt tot 16 september.

En dan, tja, dan is het Bloemencorso en daarmee Zunderts’ zomer weer voorbij. [l]