A groep zondagsrit.
A groep zondagsrit.

Trappistentrappers vroeg op pad met bloemencorso

ZUNDERT - De eerste zondag in september, een nationale feestdag voor Zundert en omstreken die geheel gewijd is aan het grootste dahliacorso te wereld: Bloemencorso Zundert. De belangrijkste dag van het jaar voor heel veel Zundertenaren is ook de dag dat het kleinste groepje Trappistentrappers van start gaat voor een clubrit. Vroeg vertrekken en op tijd weer terug om van die prachtige stoet te genieten.

De A groep had de ‘gaank’ er goed inzitten, met 17 man reden zij een flinke ronde van Woensdrecht tot Breda. Windop flink doortrappen en profiteren van wind in de rug om wat meer snelheid te maken. Ruim 104 km met een gemiddelde dat net boven de 38 lag. Bij Effen schoof een deelnemer onderuit over een dikke laag grind op de parallelweg, hij werd samen met z’n fiets netjes door volgbuschauffeur Jan Floren thuis afgezet.
De rituitzetters van de B en de C groep, Bas en John, hadden samen een rit uitgezet door de Belgische Noorderkempen maar wel ieder voor hun eigen groep. Langs Brecht, achter St Job langs en door Essen weer terug. Bas had zes kasseienstroken gepland maar na de eerste vond hij het wel genoeg, de rest werd geschrapt. Na 98 km stonden de 14 mannen weer terug in Wernhout. Goed gefietst zonder problemen.
Ook in de C groep werd prima gefietst, hetzelfde parcours maar door her en der een stukje af te snijden hield John het voor de 13 leden tellende C groep op 91 km.
De D groep reed een ‘Jos Verstappen ritje’, een paar keer in de grindbak en af en toe van het padje af. Met 13 man werd koers gezet richting Alphen en Gilze, 88 km bijna uitsluitend door het buitengebied. Op verschillende plaatsen was het wegdek voorzien van een nieuwe grindlaag en daar was men bepaald niet zuinig mee geweest, riskante bedoening voor de smalle bandjes van de racefiets. Windmee vertrokken, windop terug was zwaar. Een vijftal renners hield de laatste kilometers voor gezien en draaide af richting recht naar huis.
De rit van de E groep stond in het teken van omleidingen door braderieën, rommelmarkten en andere akkefietjes. De groep reed een mooie rit van bijna 80 km over Wouwse Plantage, de Mattemburgh klim, die voor sommigen aanvoelde als eentje van de eerste categorie, dan door Woensdrecht en met wind in de rug langs Ossendrecht weer terug. Rijdend in een strak tempo vormden de 10 leden met rituitzetter Frans van Saane een prima team. Dat kun je ook gerust aan Frans overlaten, die vormt immers met zijn Jannie al vijftig jaar een prima team.

Woensdagavond rondje
Vanaf woensdag 29 augustus wordt om 18.30 uur vertrokken bij café van T voor het woensdagavond trainingsrondje. Zorg dat je ook in de schemering goed gezien wordt, een lichtje voor en achter is geen overbodige luxe.

Programma 2 september
De zondag van de dahlia’s, daar kunnen we vrij kort over zijn, we rijden het aloude bekende rondje van Boxel, en dat doen we in C-D tempo met een volgbus erbij. Let op: vertrek om 8.00 uur! [l]