De traditionele groepsfoto tijdens de Sarahdag is een blijvertje. FOTO ERWIN MARTENS
De traditionele groepsfoto tijdens de Sarahdag is een blijvertje. FOTO ERWIN MARTENS Foto: Erwin Martens

Sarahdag in ander jasje valt in de smaak

RIJSBERGEN - Maar liefst 135 feestelijk uitgedoste vrouwen uit heel West-Brabant bij elkaar, zo vlot en sportief mogelijk gekleed. Dat kon afgelopen zaterdag maar één ding betekenen: er valt iets te vieren. In dit geval de 31ste editie van de jaarlijkse Sarahdag in Rijsbergen.

DOOR CHARLES LUIJTEN

De Sarahdag werd deze keer georganiseerd door een geheel nieuw comité bestaande uit Karin van Overveld, Nicole Snellen, Adrienne van Meer, Marie-Louise Nouws, Marina Roelands, Monique Snellen en Sylvia Mensen. Een spannende dag dus om met een geheel nieuw team en een vernieuwde opzet voor 135 vrouwen - geboren in 1968 - een gezellige dag te creëren. Afgelopen zaterdag, kort na 12.00 uur, nam het vrouwenlegertje het centrum van Rijsbergen in.

Regenval

De deelneemsters aan de Sarahdag verzamelen zich eerst op het Lindekensplein. Ze moeten zich daar melden in afwachting van het startsein van het jaarlijkse evenement. Dan gaan plots de sluizen van de hemel open en komt het water met bakken naar beneden. De hevige regenval vraagt om wat aanpassingen. Gelukkig biedt eigenares Nelleke van café Marktzicht de helpende hand door haar zaak snel beschikbaar te stellen. Met een lekkere welkomstbubbel en muziek van Eigenwijfs gaat de Sarahdag gezellig van start. Aansluitend verricht burgemeester Leny Poppe-de Looff de officiële opening door samen met de Sarahs het glas te heffen.

Geen ramp

Wanneer het zonnetje zich na twintig minuten weer laat zien, gaat het gezelschap terug naar het Lindekensplein voor de traditionele groepsfoto samen met de burgemeester. "Geen ramp dat de Sarahdag misschien niet helemaal volgens plan verloopt, het is hier reuze gezellig en daar komen we tenslotte voor " zegt de Zundertse Edith de Bakker. Wat volgt is een middag vol zang en gein waarbij ook nog de meest spectaculaire kapsels worden gecreëerd. Met een heerlijke maaltijd worden hierna de buiken goed gevuld en kunnen de dames zich opmaken voor een heuse disco. Een mooie afsluiting van een bijzondere dag.[l]