Kelly Janssen met haar 1e prijs in de klasse longbow dames.
Kelly Janssen met haar 1e prijs in de klasse longbow dames. Erik Janssen

EWE weer dik in de prijzen

ZUNDERT - Vier schutters van handboogvereniging Eikels worden Eiken Zundert hebben deelgenomen aan een van de oudste 3D-toernooien van Nederland, bij team Unicorn in Gemert.

Dit toernooi wordt al meer dan 25 jaar gehouden en heeft een zeer sterk deelnemersveld. Zo zijn er heel wat deelnemers uit Duitsland. Maar ook bijvoorbeeld Belgen, Britten, Luxemburgers en Denen. Dit zijn wedstrijden waarbij in een natuurlijk omgeving op onbekende afstanden op namaak-dieren van schuimrubber geschoten wordt
We hebben ons daar kranig geweerd. Van de 4 schutters vielen er 3 in de prijzen. Kelly ging dankzij een ijzersterke eerste dag en een solide tweede dag, met de eerste prijs in de dames longbow aan de haal, Harmen haalde de derde plaats in zijn categorie. En Erik had een uitstekende eerste dag gevolgd door een goede tweede dag en haalde daarmee zilver in de heren longbow.

Badges
Ook werden hier de "Shooter of the Year" badges uitgereikt. Dit is een soort gemiddelde prijs over meerdere wedstrijden in één jaar. En ook hier vielen we weer in de prijzen. Merel in de jeugd Longbow, Kelly in de Dames Longbow, en Harmen in de categorie Traditional Recurve.
Lang niet slecht voor een kleine vereniging uit Zundert.
Meer info: www.eikelswordeneiken.nl [l]