Prima opkomst met Bloemencorso.
Prima opkomst met Bloemencorso. gvg

Trappistentrappers op tijd terug voor Bloemencorso

ZUNDERT - Maar liefst 28 clubleden stonden zondagochtend klaar voor de start van de jaarlijkse Trappistentrappers Bloemencorsorit en dat was meer dan verwacht. De voorspelling van bijna perfect fietsweer met weinig wind en heerlijke temperatuur heeft daar vast aan bijgedragen.

Een ander vertrekpunt betekent ook een andere route, Marc van Hees wist wel een weg naar Minderhout waar dan de draad van het bekende van Boxel rondje weer werd opgepikt.
Toen om 8.00 uur de eerste zonnestralen doorbraken vertrok het peloton in één groep maar al snel werd duidelijk dat dit geen haalbare kaart was. Door de onderlinge snelheidsverschillen en de grootte van de groep was het handiger om in twee groepen te splitsen. De tempobeulen zaten duidelijk in de eerste groep en bij een wegomleiding in Minderhout was het verschil al helemaal gemaakt. Geen probleem, beide groepen reden hetzelfde rondje van Boxel en de volgbus bleef keurig achter de tweede groep. Met licht wind tegen over de ruim elf kilometer lange Hoogstratensebaan naar Baarle-Nassau. Dat deze weg in de volksmond bekend staat als de ‘Rooie Weg’ wisten we al en met dank aan Bernadet Rijvers weten we intussen ook de reden hiervan, de eerste verharding van het toenmalige zandpad bestond namelijk uit rood steenpuin, voornamelijk restanten van kapot gebombardeerde Rotterdamse huizen en gebouwen. Zo leer je nog eens wat. De rit die verder ging langs Chaam, Strijbeek en over Oekel verliep voor beide groepen zonder enig probleem. Bij het naderen van Zundert kozen verschillende deelnemers er voor om de overdrukke aanvoerwegen richting centrum te vermijden en reden alvast via de buitenwegen huiswaarts waardoor de groepen wel steeds kleiner werden. Blijdschap alom natuurlijk toen bij café van T het ‘jullie mogen stoppen’ klonk, prima gefietst en een goed begin van een mooie dag. Nog even nakletsen en snel naar huis, bloemencorso kijken!

Groot feest

Met eerst nog drie reguliere ritten voor de boeg staat op zondag 30 september de Koninginnenrit op het programma, ter afsluiting van het Trappistentrappers wegseizoen. In de namiddag vind dan het jaarlijkse teerfeest plaats, groot feest voor alle leden en hun partner. De feestcommissie beloofd dat het een hele gezellige middag gaat worden dus houd deze dag vrij want dit mag je beslist niet missen. Alle leden ontvangen binnenkort de officiële uitnodiging via de mail.

Programma

Zondag 9 september als de corsokoorts is gezakt en de rust in Zundert is wedergekeerd zal John Castelijn een 105 km lange rit uitzetten voor de A groep. Bronek Parol een 95 km rit voor de B groep, Ruud de Jong een 90 km rit voor de C groep, Thijs Hendrickx een 85 km rit voor de D groep en Richard Peters een 75 km rit voor de E groep. Alle groepen vertrekken dan weer gewoon om 9.00 uur. [l]