Boordevol Vrouwen van NU programma

RIJSBERGEN - Vrouwen van NU Rijsbergen is in augustus seizoen 2018-2019 gestart met een fietstocht richting Oud Gastel en een bezoek aan de zorgboerderij De Meeshoeve.

Hier wordt dagopvang aangeboden aan cliënten van o.a. Thebe, Surplus, Avoord en Amarant. Daarnaast zijn er groepen met Parkinson patiënten en een burn-out groep. Een bijzondere omgeving met zinvolle dagbesteding voor mensen die graag buiten zijn, mensen die graag met dieren bezig zijn en/of de moestuin onderhouden. Na de fietstocht werd de BBQ aangestoken, want de Vrouwen van Nu houden van buurten en van goed eten!.

Alzheimer - dementie
Ledenavond met als thema Alzheimer - dementie. De vereniging in Rijsbergen houdt in de loop van het seizoen van september 2018 tot en met april 2019 maandelijks een ledenavond. In september is het thema: Alzheimer en dementie. Iedereen overkomt het wel eens. Iedereen vergeet wel eens iets. Iedereen heeft wel eens te maken met vergeetachtigheid. Wanneer is er reden om je ongerust te maken, wanneer “hoort het er gewoon bij”?
Dementieconsulenten / casemanagers Carla van Oorschot en Mariëlle van der Wiel kunnen er alles over vertellen. In hun presentatie is o.a. aandacht voor het niet-pluis-gevoel, het verloop van de ziekte, mantelzorg, dagopvang, voorzieningen, begeleiding partner en familie, wat zijn ervaringen en belevingen van patiënten en hun naasten en hoe kun je omgaan met deze ziekte. Ook aandacht voor Stichting Alzheimer Nederland.
Heeft u belangstelling om eens een avond van Vrouwen van Nu mee te beleven, of heeft u speciaal belangstelling voor dit onderwerp, kom gerust op dinsdag 11 september om 19.30 uur naar de Harmoniezaal. Wel graag even aanmelden via vrouwenvannu.rijsbergen@gmail of via 06-12235707.

Bloemschikken tot Op Hoop van Zegen
Het Vrouwen van Nu programma 2018-2019 bestaat verder uit een aantal culturele voorstellingen zoals het toneelstuk Op hoop van zegen, muziekprogramma’s van de Everly Brothers en Dana Winner, cabaret van Christel de Laat. Workshops en cursussen: handwerken, bloemschikken en keramiek. Er is een wekelijke hobby bijeenkomst, we gaan regelmatig fietsen en uit eten. En we zijn sportief: wandelen, bowlen, fitness. Hoogtepunten zijn jaarlijks de winterse strandwandeling en de stadswandeling in het voorjaar. Belangstellenden kunnen het programmaboekje aanvragen via eerder genoemd mailadres en telefoonnummer. [l]