Over de losse band in Achtmaal

ACHTMAAL - Tijdens het C driebandenkampioenschap van Zundert zullen weer veel caramboles worden gescoord via de losse band.

In Belgiƫ noemen ze dat een bricole. Ook Milenca Stuijck vindt dit soms een favoriete oplossing. Het zijn doorgaans moeilijke figuren, maar wanneer het lukt geeft het de speler een voldaan gevoel en is het voor de toeschouwers leuk om te zien.

Het toernooi is geopend in week 37 op 12 en 13 september. Volgende week woensdagmiddag 19 september is het vervolg via poule 9 met gelijkwaardige biljarters. De middag begint om 13.00 uur met de partij tussen Christ Christianen en Harrie Roelands, dat kan alle kanten uit. Gelijktijdig staan Richard Marijnissen en Rinus Schalk tegenover elkaar, ook moeilijk te voorspellen.

Jan Zagers, die na Harrie Roelands de laatste wedstrijd tegen Richard Marijnissen moet, wil zich dit jaar extra bewijzen.

Een tussendoortje is nog bestemd voor Christ Christianen contra Rinus Schalk. De biljartthermometer stijgt iedere dag, want sfeer tijdens het biljarten staat hoog in het vaandel bij De Toekomst in Achtmaal. Met en zonder geluiden is het voor iedere biljartliefhebber goed toeven in de gouwe stad.[l]