Rustpuntje voor de brug.
Rustpuntje voor de brug.

Einde seizoen komt in zicht voor Trappistentrappers

ZUNDERT - Het was waarschijnlijk de laatste keer van het seizoen dat de A groep de Oesterdam reed. Een aardig rit maar ze hebben het nu wel gezien daar, behalve de waterstand verandert er ook niet zoveel.

Met dertien man werd de rit van 101 km in hoog tempo afgewerkt, een openstaande brug aan het eind van de dam was het enige rustpuntje, verder gewoon stevig doorgekachelt.
Voor de B groep stond deze keer een splinternieuwe volgbus te wachten maar wel een met groene kentekenplaten en die mogen niet zomaar gebruikt worden in België. Juist daar ging de rit heen, dus moest er geruild worden met de volgbus van de A groep wat overigens netjes door de chauffeurs werd opgelost. De 88 km lange rit van deze dertien man tellende groep kende nogal wat verrassende wendingen. Een creatieve route met draaien en keren door de bosrijke omgeving van Brasschaat, met verschillende onbekende weggetjes en langs het lelijkste huis van België. Om Loenhoutse corso heen reden ze weer huiswaarts, een flinke dosis geografische kennis rijker.
De C groep telde 19 man bij de start van hun 97 km lange ronde over Woensdrecht. Een mooie afwisselende rit waarbij het geïmproviseerde stukje bij Essen-Hoek in verband met de jaarmarkt geen enkel probleem opleverde, dat gold ook voor de rest van de rit trouwens.
De D groep had net als de andere groepen geen klagen over het aantal deelnemers, een mooie groep van zestien man reed een 86 km lange rit door Baarle, Alphen en haar mooie omgeving. Over Oekel met de wind op kop weer terug richting Wernhout. Hoewel de energie voorraad bij de meesten intussen flink was geslonken bleek er op het laatst toch nog wat over voor een korte eindversnelling, niet te verwarren met een eindsprint want dat doen we niet meer.
Waar invallend volgbuschauffeur Jan Adriaensen bewondering oogstte voor de manier waarop hij de E groep volgde, alsof hij nooit anders gedaan had, zo was hij op zijn beurt onder de indruk van de dames in de groep die met wind op kop een stevig tempo aanhielden, waarbij we de aanwezige heren natuurlijk niet te kort wille doen, ook zij droegen hun steentje bij. Met zeven leden reed de groep een prima 84 km lange rit via Dorst en Terheijden.

Aftellen
Dat gaat gewoon door, aftellen naar einde wegseizoen en daarmee ook naar het jaarlijkse teerfeest op zondag 30 september. De uitnodiging is intussen in de mailbox beland en het wachten is op de ongetwijfeld vele aanmeldingen. Aanmelden voor deze gezellige middag kan zomaar bij feest@trappistentrappers.nl, wacht niet te lang!
Met het eind van het wegseizoen komt tevens het winterseizoen dichterbij, en daarmee dus ook onze eigen veldtoertocht op zondag 28 oktober. Daarvoor kunnen we nog best een aantal verkeersregelaars gebruiken, meld je aub aan bij Jasper van der Kloof.
Vanaf heden gaan we elke zaterdag onze eigen veldtoertocht verkennen, vertrek om 13.30 uur bij café van T.

Programma
Zondag 16 september is de beurt aan Herman de Bruijn om een rit van 100 km uit te zetten voor de A groep, Johan van Trijp 90 km voor de B, Ruud Tax 85 km voor de C, Erik Verboven 80 km voor de D en Ad Struijs gaat alvast de koninginnenrit verkennen met de E groep. Allen vertrekken weer om 9.00 uur vanuit Wernhout.[l]