Kippenpan.nl/van Beers-Son

ZUNDERT - Ton de Hoon en Mark Havermans konden geen vuist maken in hun wedstrijd tegen Chris Tellekamp en Jack Wijnen van het bezoekende team Eekhoorn 2. Hoewel Ton tot aan de 18e beurt gelijke tred kon houden met zijn tegenstander, was het daarna Chris die het heft in handen nam. Met enkele kleinere series en daarbij nog een mooie serie van 7, was de strijd gestreden. Chris maakte in de 43e beurt de partij uit, Ton achterlatend op 26 caramboles.

Voor Mark werd het, ondanks een serie van 5 in de 2e en in de 10e beurt, een moeilijke wedstrijd tegen een zeer sterk en solide spelende Jack Wijnen. Na 13 beurten had Jack al 27 caramboles en na 22 beurten 36. Na enkele poedels maakte Jack met een serie van 4 een einde aan de partij, 40-16 in 26 beurten.

Hierna was het aan Lennart Schrauwen tegen Eddy Willems en Danny Geysen tegen Roland Uytdewilligen om toch nog een puntje in eigen huis te houden. Lennart was vanaf het begin goed bij de les en nam direct het initiatief met 13-6 in 4 beurten. Na 12 beurten was de achterstand van Eddy nog maar 2 punten, welke Lennart echter weer wist uit te bouwen naar 6 punten, 30-24 in 21 beurten. Hierna een gelijkopgaande partij met spanning tot aan het einde. Lennart bereikte de 35 carambole in 29 beurten, waarna Eddy voor remise zorgde door 1 carambole in de nabeurt te maken.

Op de andere tafel nam Danny de leiding 14-8 in 8 beurten, ondanks een serie van 6 in de 1e beurt van Roland. Met 17 caramboles in de volgende 7 beurten, waarbij een serie van 9, kon Roland het tij keren. Met steeds een voorsprong van 5 of 6 punten werd de stand na 28 beurten 39-34. Hierna wist Danny zijn tegenstander zodanig onder druk te zetten, dat deze enkele malen poedelde en Danny tot op gelijke hoogte kwam. Roland maakte in de 32e beurt de ontbrekende carambole, waarna Danny hetzelfde deed in de nabeurt, met gelijke stand als resultaat. Einduitslag 2-6.

Eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 29 september in Hoeven tegen FDV Jacoby/Schuler Cues. [l]