Cegelec Zuvo Dames 1 laat zich verrassen

ZUNDERT - Na een goede maar korte voorbereiding was Cegelec ZUVO Dames 1 helemaal klaar voor de start van dit nieuwe seizoen. Trainer/coach Jan-Hein van Bladel zag speelster Kim Verhulst deze zomer vertrekken en zag Terry de Koning overkomen van buurvereniging Kraftwell Symmachia Roosendaal. De negen andere speelsters die vorig seizoen ook al voor Cegelec ZUVO uitkwamen zijn: Libby Schuilenburg, Dirkje Martens, Suzanne Krijnen, Marloes Heijdra, Cecile Buijnsters, Elly Vriends, Linda Wouters en Marleen Krijnen.

Afgelopen zaterdag begon de competitie voor Dames 1 met een thuiswedstrijd tegen Hands Up Dames 2. Dit team uit Berlicum is nieuw in de competitie en dus kon vooraf niet veel aan tactiek op de tegenstander worden afgestemd. Coach Jan-Hein van Bladel sprak voorbereidend op de wedstrijd dan ook vooral over vechtlust, werken voor elkaar en de kenmerkende verbetenheid van de dames.

De gehele wedstrijd liepen de dames van Cegelec ZUVO wat achter de feiten aan. Wellicht verrast door het frisse spel van de tegenstander maar bovenal teveel eigen fouten om aanspraak te maken op de winst. Mooie ballen en spannende rally’s werden afgewisseld met onnodige eigen fouten. De goed gevulde tribune liet regelmatig van zich horen en zag zo goed als alle speelsters in actie komen. De door coach Jan-Hein aangevraagde time-outs en ingebrachte wissels zorgde steevast voor nieuwe elan in het hardwerkende team. Toen de rook van deze wat rommelige maar voor de neutrale toeschouwer zeker vermakelijke wedstrijd optrok stond er 0-4 op het score bord. Dit is op papier een afgetekende nederlaag voor de dames uit Zundert. Toch is het score verschil over de gehele wedstrijd slechts 10 punten. De setstanden waren dan ook als volgt: 21-25 23-25 23-25 24-26. Er had dus zeker meer in gezeten voor Cegelec ZUVO Dames 1.

Herkansing

Gelukkig is er aanstaande zaterdag al een herkansing tegen de buren uit Roosendaal als Kraftwell Symmachia Dames 2 op bezoek komt in Zundert. Zijn de dames uit Zundert in staat om deze valse start te doen vergeten door een stunt tegen de dames uit Roosendaal? Bij zijn is meemaken. Aanvang zoals gebruikelijk 14.30 uur te Zundert in sporthal Onder de mast.[l]