ACHTMAAL - Achtmaal heeft de eerste wedstrijd van het seizoen winnend af weten te sluiten. Het doelpunt van Erik Bink volstond voor de volle buit. Vooral in de 2e helft had Achtmaal haar handen vol aan promovendus GDS/OJC.

Achtmaal begon scherp aan de eerste wedstrijd van het seizoen. Al snel was het Alex Luca die de ploeg van John van Aert op voorsprong had moeten schieten, zijn inzet verdween echter via de GDS/OJC goalie naast. Enkele minuten later was het Erik Bink die uit kansrijke positie naast knikte. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de Achtmaalse storm af en was het GDS/OJC dat meer en meer uit haar schulp kroop. Zo lopte de behendige spits de bal maar tenauwernood langs het Achtmaalse doel. Net voor de rust was daar dan toch de goal van Achtmaal. Janno Elst nam een vrije trap, hij lepelde met uiterste precisie de bal op het hoofd van misschien wel de beste man aan Achtmaal zijde, Erik Bink. de jongeling knikte gretig raak: 1-0!

Na de rust had was het slordig aan Achtmaalse zijde, het hield de bal nauwelijks in de ploeg. En zo kwam het vrijwel niet onder de druk van de gasten uit. In de beginfase was er nauwelijk een kans te noteren voor de gasten. Pardoes was daar een goede counter van Achtmaal maar de volley van Jacky Mertens miste op een haar na het doel. Hierna was de eerste echte kans te noteren voor GDS/OJC. De Achtmaal defensie stond goed, mocht GDS/OJC toch een keer gevaarlijk doorkomen was er altijd een Achtmaals lichaamsdeel dat erger voor kwam.

Al met al een goede middag voor Achtmaal. Ook was het goed om te zien dat de Achtmaalse debutanten Lars Dictus en Axel de Bakker beide een prima wedstrijd op de mat legde. Volgende week uit Noordhoek, tot dan!