De jaarlijkse plantendag biedt een ongekende variatie van bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten.
De jaarlijkse plantendag biedt een ongekende variatie van bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten. Foto:

Plantendag Najaar in Arboretum Kalmthout

KALMTHOUT - Op zondag 7 oktober organiseert Arboretum Kalmthout zijn jaarlijkse plantendag. Op deze oudste plantenbeurs van België vind je zorgvuldig geselecteerde meesterkwekers en verzamelaars uit België en Nederland. Ze bieden een ongekende variatie van bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten.

Wil je je tuin winterklaar maken en alvast een voorsprong nemen op volgend jaar? Kom dan zeker naar de plantendag van Arboretum Kalmthout. Meer dan 35 standhouders uit binnen- en buiteNland verkopen er op deze dag hun bloembollen, kruiden en vaste planten, maar ook bomen en struiken.

Zo ontmoet je in één keer de allerbeste plantenkwekers. Gepassioneerd geven ze je praktisch en professioneel advies bij hun aangeboden assortiment. Bovendien kan je gratis gebruik maken van de speciaal ingerichte plantenparking. Erg handig voor wie graag de grote arboretumtuin wil verkennen.

Een tweede goede reden voor een bezoek zijn de gratis geleide wandelingen die tussen 11.00u en 16.00u elk uur georganiseerd worden. Gedurende circa één uur neemt een van de gidsen je mee door de collectietuin met bessen, vruchten en tal van fraaie herfstkleuren.

Voor de plantendag kan je gebruik maken van de 200 extra parkeerplaatsen aan het NMBS-station van Kalmthout op slechts 200m van de ingang van Arboretum Kalmthout of de parkeergelegenheid aan het marktplein op 600m afstand. Van hieruit rijdt tussen 10.00u en 16.30U een gratis pendelbus.

Korting!

Bezoek de plantendag aan een gereduceerd tarief via de bon van Arboretum Kalmthout, die je in deze krant kan vinden. Origineel uitgeknipte bonnen geven je recht op liefst €3 korting op het tweede ticket.

Meer info en standhouders: zie www.arboretumkalmthout.be. [l]