Deelnemertjes aan het fietsfeest.
Deelnemertjes aan het fietsfeest. DJGroen.

Jeugdig enthousiasme bij de Trappistentrappers

ZUNDERT - Ondanks dat de Trappistentrappers veel energie steken in de jeugdgroep zien we de afgelopen jaren het aantal jeugdleden teruglopen. In een poging het tij te keren hebben we het dit jaar over een andere boeg gegooid en hebben we afgelopen zondag een heus 'Fietsfeest' voor de jeugd georganiseerd.

De minimum leeftijd was acht jaar en we hebben zes enthousiaste kids mogen verwelkomen. Onder leiding van onze jeugdleiders werd een serie leuke en leerzame oefeningen gedaan in de Krochten. Ook de aanwezige fietsende ouders werden hierbij betrokken. Na een uurtje werd er even bijgetankt met warme chocolademelk en ander lekkers. Ten slotte werd er tikkertje gespeeld op de fiets wat zorgde voor lachende gezichten bij iedereen. Na het fietsen werden de hongerige maagjes gevuld met lekkere pannenkoeken bij onze thuisbasis Café Van T in Wernhout. Ter afsluiting van deze geslaagde ochtend kregen de deelnemertjes nog een leuke goodiebag mee. Het was echt een hele leuke dag die zeker nog een vervolg zal krijgen.

De komende drie zondagen zijn er nog onze bekende MTB opstapdagen voor jeugd van 12-17 jaar. Wil je hieraan meedoen, meld je dan uiterlijk vrijdag aan via jeugd@trappistentrappers.nl.


Winterronde
De ‘Grote Trappiest’, onze oude vertrouwde rit voor de wintermaanden, is ter ziele gegaan, we houden het voortaan bij ‘Winterronde’. De rit is aangepast aan de nieuwe thuishaven, vertrek en aankomst over Achtmaal en het gedeelte richting Sprundel is komen te vervallen waarvoor bij Heerle een extra lus wordt gemaakt. De afstand blijft met 76 km nagenoeg gelijk. Afgelopen zondag werd duidelijk dat het een prima rondje is, door een mooie omgeving met wegen waar het goed fietsen is, niks mis mee. De rit ging zondagochtend van start met 28 leden verdeeld in twee groepen, de snelste groep met zestien man, de tweede met twaalf. Onze winterwegkapitein Willy Kustermans had de rit op zaterdag verkend met één van de bestuursleden en nam zondag de taak van rituitzetter op zich voor de tweede groep. Voor beide groepen verliep de rit naar wens, geen problemen te melden al was de tegenwind op de terugweg best wel stevig.

Veldrijders
Onze veldrijders die op eigen gelegenheid vertrokken maar ook de groep van zeven die vanuit Wernhout vertrok hadden Chaam als bestemming. Ze troffen daar een heel mooi parcours aan en een goed georganiseerde toertocht, zowel de rit als de pannenkoek na afloop vielen goed in de smaak. Eén van de leden moet nog wel even de remmen van z’n splinternieuwe crossfiets goed af laten stellen.

Eikels en andere problemen
Met name op het fietspad waren ze niet te ontwijken, zoveel eikels zie je niet vaak op de weg. Stuur goed vasthouden was het devies terwijl ze met veel kabaal onder je wielen werden gekraakt of als projectielen gelanceerd tegen de fiets van je buurman, de herfst is begonnen.
Wat absoluut niets met de herfst te maken heeft maar wel lastig is, is email in de spambox. Helaas komt bij een aantal leden de clubmail in de spambox. Hierover is een testmail verzonden, graag hierop reageren.

Programma
Zondag 14 oktober kunnen de veldrijders kiezen uit de toertocht in Hoogerheide of in Ulicoten, vertrek om 8.30 uur bij van T.
Ook de leden die op de weg willen fietsen kunnen kiezen; of je fietst de winterronde of je doet het niet. Vertrek is om 9.00 uur en afhankelijk van de opkomst wordt in één of twee groepen gereden.[l]