Nara en Tsolak Arshakjan van Grande Fuego.
Nara en Tsolak Arshakjan van Grande Fuego. Foto: Familie Arshakjan

Familie Arshakjan opent mediteraanse keuken

RIJSBERGEN – Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling voor de familie Arshakjan. Nara en Tsolak zijn de drijvende krachten achter het nieuwe restaurant aan de Sint Bavostraat te Rijsbergen. Samen met hun twee kinderen Laura en Spartak bemannen zij de nieuwe zaak. Tsolak heeft de nodige ervaring als chefkok in Armenië. Zijn passie en hobby is dan ook het bereiden van gerechten.

DOOR SASKIA ROKS

Het pand aan de Sint Bavostraat 64 heeft een gehele metamorfose ondergaan. Alles is aangepakt. De keuken is voorzien van bijzondere professionele apparatuur zoals een pizza-oven, een houtskoolbarbecue en een tandoori-oven. Het interieur is sfeervol ingericht. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om het de gasten zo aangenaam mogelijk te maken. En daar is het de familie Arshakjan om te doen. Ik word er blij van als ik zie dat de mensen genieten in ons restaurant, legt Nara uit.

Rijsbergen
Sinds 2005 woont het gezin Arshakjan in Rijsbergen. De kinderen Spartak en Laura gingen er naar de St. Bavoschool en het gezin vond steeds meer hun plekje in de Rijsbergse samenleving. Tsolak vond werk in de bouwsector waar hij diverse diploma's voor wist te behalen. Maar de passie voor het koken bleef altijd aanwezig. Het is dan ook een wens die in vervulling gaat om het mediterraans restaurant in Rijsbergen te openen. Nara zegde haar vaste baan bij de Bredase apotheek op om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

Tandoori-oven
In het hart van de keuken bevindt zich de tandoori-oven. Chefkok Tsolak legt uit waarom zij hier mee werken. "Het is een stukje nostalgie. Het principe van de tandoori-oven is al zo'n 5000 jaar oud en is afkomstig uit India. Het is een diepe pot die van onder houtskool-gestookt wordt. Het duurt een uur voordat het vuur rustig genoeg is om aan de bovenkant de spies met etenswaar op te hangen. Op die manier wordt alles gelijkmatig verwarmd. Het vlees krijgt een speciale smaak; bijzonder smaakvol!" Je kunt er ook brood en aardappels in bereiden, vult Laura aan.

Houtskoolbarbecue en pizza oven
Wij werken uitsluitend met verse producten, vertelt Nara. "Wie bij ons een hamburger bestelt, kan er op vertrouwen dat deze niet uit de diepvries komt!" En door onze bereidingswijze verdwijnen de ongezonde vetten uit het vlees. Chefkok Tsolak weet wel zeker dat zijn bereidingswijze heel gezond is. Sinds we hier zijn geopend, ben ik zelf al 30 kilo afgevallen en dat is niet alleen van het harde werken in de warme keuken, lacht hij.

Actie: 15 % korting op alle schotels in de maand oktober.

Voor ieder wat wils
Op de menukaart is voor ieders gading wel wat te vinden. Van broodjes en wraps tot schotels, pizza's en salades. Wij bieden heerlijke gerechten voor een zeer vriendelijke prijs! Ook is er de mogelijkheid om met een grote groep tot circa 40 personen te komen eten. We verzorgden voorheen ook al het eten voor groepen op locatie, vertelt Nara. "De mensen kunnen kiezen of ze een maaltijd thuisbezorgd willen hebben of dat ze het zelf afhalen. Maar het liefst hebben we dat de gasten in ons restaurant komen eten, dat vinden we namelijk erg gezellig!" [l]