RIJSBERGEN – Op donderdag 25 oktober worden om 19.00 uur bij cloveniersgilde Sint Bavo de schietbanen open gesteld voor een 5-daagse vrije verschieting met het klein kaliber geweer ook wel flobert geweer genoemd.

Vanaf donderdag 25 oktober kan iedereen terecht tot en met maandag 29 oktober 22.00 uur in het gildelokaal ‘de Snaphaan’ om series te schieten met het klein kaliber geweer (kkg) en zo een kans te maken op de vele prachtige prijzen die wederom spontaan beschikbaar zijn gesteld door de ondernemers van Rijsbergen-Zundert en omgeving!
De opbrengst is bestemd voor goede doelen. Naast de deelname van schutters welke zijn aangesloten bij de schietkring Flobertschutterskring Baronie hoopt de organisatie ook een flink aantal schutters te mogen ontvangen welke een andere discipline schieten zoals kruis- handboog en luchtgeweer. Schieten met een ander wapen als dat waaraan men gewent is, is misschien wat onwennig maar zeker niet kansloos.

Schietsport
Voor diegene waarvoor de schietsport een onbekend terrein is, is deze open vrije verschieting een uitstekende gelegenheid om eens kennis te maken met het schuttersgilde en te ervaren wat schietsport nu werkelijk inhoud. Schietsport is een sport van recreatie tot topsportniveau waarin nauwkeurigheid, snelheid en het type geweer of doel het verschil maken. Kortom schieten is een sport voor iedereen.
Om iedereen gelijkwaardig een kans te geven op een goede klassering worden de deelnemers onderverdeeld in een drietal klasse: Schutters FSKB komen uit in hun klasse van het afgelopen seizoen; Vrije georganiseerde schutters (m/v) die lid zijn van een schuttersgilde/schietvereniging; Vrije niet georganiseerde schutters (m/v) welke géén lid zijn van een schuttersgilde/schietvereniging.
Schutters welke geen verlof tot voorhanden hebben van (vuur)wapens dienen zich te legitimeren met een geldig legitimatie bewijs.
De zg. ‘vrije schutters’ maken gebruik van verenigingswapens. Onder deskundige begeleiding worden zij geïnstrueerd hoe met dit wapen dient te worden omgegaan.

Wedstrijd
De wedstrijd bestaat uit series. Elke serie bestaat uit 6 schoten. Aantal series is onbeperkt! Iedereen heeft kans op een mooie prijs.
Naast het standaardblazoen kan ook geschoten worden op het zg. geluksblazoen. Op dit speciaal blazoen worden drie schoten gelost en hij die hetzelfde getal schiet als onze schutterskoning komt in aanmerking voor een van de drie prijzen.
Schietdata: Donderdag 19.00-22.00 uur. Vrijdag 19.00-22.00 uur. Zaterdag 16.00-22.00 uur. Zondag 10.00-14.00 uur. Maandag 19.00-22.00 uur.
Geschoten wordt op de overdekte banen van Cloveniersgilde Sint. Bavo gelegen aan de St.Bavostaat 58c te Rijsbergen. Wedstrijdreglement ligt op de baan ter inzage.
Op maandag 29 oktober wordt tevens het winnende lot getrokken van de loterij.
Info: www.gildesintbavo.nl [l]