Moerse Boys verslaat Groeneweg na flitsende start

ZUNDERT - Moerse Boys heeft zondag de tweede zege van het seizoen geboekt. In Zevenhuizen legde Klein-Zunderts trots al in de eerste vijf minuten het fundament voor een 2-4-overwinning op Groeneweg. Het werd op sportpark Van ’t Verlaat een voetbalmiddag zoals een voetbalmiddag hoort te zijn. Het zonnetje scheen, supporters langs de lijn, oranje en rood door elkaar. Op het veld faire duels, een sportieve strijd. Met Groeneweg trof Moerse Boys een opponent waarmee het zich op veel vlakken kon identificeren. Een eerste elftal met jongens uit het dorp, geen betalingen aan spelers en behoorlijk wat volk langs de lijn. Na de vervelende ervaringen van een week eerder thuis tegen BMT was Groeneweg-uit het bewijs dat het ook anders kan.

Bij een mooie voetbalmiddag horen ook doelpunten. Wie deze zondag pas om 14.05 uur op het sportpark van Groeneweg arriveerde, diende even bijgepraat te worden. Een vluchtige blik op het scorebord leerde immers dat Moerse Boys toen al een 0-2-voorsprong had genomen. Het duel was pas net onderweg toen Daan, na goed voorbereidend werk van Sjors, de openingstreffer tegen de touwen krulde. Luttele minuten later promoveerde Pim een geniale pass van Cas tot doelpunt. Beheerst liftte hij het leer over de doelman heen tegen de touwen. Moerse Boys op rozen en dat al na een handvol minuten.

Toen de Klein-Zundertse storm was gaan liggen, liet ook de thuisploeg zich steeds meer gelden. Groeneweg debuteert dit seizoen in de eerste klasse en daarin wacht het nog op de eerste punten. Gretig ging het dan ook op zoek naar de aansluitingstreffer. Halverwege de eerste helft kroop Moerse Boys nog door het oog van de naald, toen Joris een bal van de lijn haalde, maar even later was het alsnog raak. Defensief stond het niet goed en de gastheer profiteerde. Vervolgens verzuimde Cas op aangeven van Sjors de marge weer te vergroten, terwijl Tom aan de overzijde uitstekend zijn doel verkleinde toen de gelijkmaker in de maak leek.

Heldendaad
Ook in het tweede bedrijf kende Moerse Boys een flitsende start. Cas controleerde een diepe bal, zette zijn directe tegenstander volwassen opzij en loste met links een doeltreffend schot. De tussenkomst van de doelman was daarbij niet voldoende om een doelpunt te voorkomen. Lang bleef de marge van twee niet in stand, want ongelukkig wegwerken van Leroy leidde tot een niet te missen kans voor Groeneweg, 2-3. Het was vervolgens Marvin die met gevaar voor eigen leven de gelijkmaker voorkwam. De linksback gooide zich voor een hard schot en voorkwam daarmee een zeker doelpunt. Het was haast een heldendaad.

Zo’n tien minuten voor tijd maakte Daan met zijn tweede van de middag aan alle onzekerheid een eind. Behendig stuurde de nummer tien twee tegenstanders het bos in, waarna hij hard raak schoot. Het was een treffer waar de klasse van afdroop. Het verzet van Groeneweg was gebroken. Met het laatste fluitsignaal van de arbiter werd de tweede competitiezege van Moerse Boys vervolgens beklonken.

Felicitaties van de Groeneweg-aanhang aan de Klein-Zundertse supporters, succeswensen over en weer. Moerse Boys verliet Zevenhuizen met drie punten. En hoewel Groeneweg zich zo nu en dan zeker liet gelden, was de zege over het geheel gezien verdiend. Zes punten uit drie duels dus, een uitstekende competitiestart. Zondag weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen VUC.

Op de website zijn alle activiteiten voor de komende tijd terug te vinden. De eerstvolgende is al weer op de 25e: Het Oktoberfest.