Team Autobedrijf Schrauwen total loss in De Hoek

ZUNDERT - Het Zundertse driebandenviertal team Autobedrijf Schrauwen moest de sterke bezoekers van Merwehof/Derogee Beveiligingen uit Dordrecht voorrang verlenen.

Een gemotiveerde Piet den Boer pakte in de openingspartij thuisspeler Hans v.d. Heiden hard aan. Na 20 beurten stond het scorebord op 6-15, een slecht voorteken voor de gastheren, want de eerste klap is een daalder waard. Na 40 omlopen verhoogde den Boer zijn voorsprong naar 10-23 . . en nog twee. In 44 keer was het potje uit en kwamen de matchpunten in de beveiligingsmand,0-2.
Op de andere tafel moest captain Jack Martens aantreden tegen niemand minder dan sponsor/leider Wim Derogee. In de beginfase moest beveiliger Derogee Martens een lichte voorsprong toestaan,10-6 na 20 keer. Maar na 40 passages kon Wim de bakens verzetten en de basis leggen voor een solide overwinning via 17-21. Zes beurten later kon Wim zijn keu opbergen bij de eindstand 18-25, 0-4 bij de rookpauze.
Ook in de partij van de kopmannen was de Dordtenaar Piet van Es beter dan de Belg Dirk Hermans. Bij paal 20 noteerde van Es o.a. met een serie van 6 een riante score van 8-17. In slechts 39 stappen voltooide Piet zijn partij met 20-30 en de volle winst van 0-6. In de 4e. match kon André Sommen na 20 beurten een licht verschil maken tegen Rein van Abel via 15 om 9.
Na 30 beurten kwam André op een royale winst van 24-12.
Bij de 0-6 op het andere biljart sloeg Sommen op tilt.
Gedurende 10 pogingen stond de sympathieke Belg geparkeerd.
Rein profiteerde terecht en bezorgde zijn team de kers op de taart met 27-30 (42 b.). Totaaluitslag 0 tegen 8 voor het team Merwehof/Derogee Beveiligingen. Teamleider Wim Derogee, altijd present bij het jaarlijkse driebandentoernooi van Den Hoek, was blij met de overwinning in Zundert. [l]