Aopelaand klaar voor opening carnavalsseizoen

RIJSBERGEN - In de Harmoniezaal in Rijsbergen wordt op zaterdag 10 november het carnavalsseizoen geopend door CV De Aopelaanders met de traditionele viering van dun Elfde van dun Elfde.


DOOR ADDO SPRANGERS

Deze avond worden de nieuwe prins van het Aopelaand en diens nieuwe Raad van Elf bekendgemaakt. Wie wordt de nieuwe leutvorst? En wie zijn straks de Pliessie, de Nar en de Hofdames in zijn gevolg? Omstreeks elf over elf zal de nieuwe carnavalsprins zijn opwachting maken en mag hij gaan regeren over ut Aopelaand. Dan ook zal duidelijk worden welke verassingen zullen ut Aopelaand nog meer te wachten staat. Voor de echte carnavalsvierders een geweldige happenin.

CV Korschot

Voorafgaand aan de bekendmaking van de nieuwe prins en zijn gevolg wordt traditiegetrouw gestreden om de prijs voor het beste carnavalslied. Wie steekt de winnaar van vorig jaar, CV Korschot, naar de kroon? De Harmoniezaal gaat om 19.00 uur open. Rond 20.00 uur begint het carnavalsliedjesfestival.

Het belooft hoe dan ook een leuke en gezellige avond te worden, waarbij de deelnemers de vocale strijd met elkaar zullen aangaan. De eerste inschrijvingen zijn al binnen. Wie ook wil meedoen tijdens de Elfde van dun Elfde-viering, moet zich uiterlijk 2 november 2018 als deelnemer aanmelden. Inschrijven kan via e-mail pr@aopelaanders.nl. Verdere inlichtingen zijn verkrijgbaar via tel 06-15879663 of via e-mail pr@aopelaanders.nl. Surf voor meer informatie naar www.aopelaanders.nl [l]