Voorlichtingsbijeenkomst over migraine

BREDA - Op woensdag 21 november organiseert Amphia in samenwerking met Hoofdpijnnet de voorlichtingsbijeenkomst ‘Migraine is een hoofdzaak’.

Twee neurologen spreken hier over migraine bij volwassenen en kinderen, de klachten en behandelmogelijkheden. De ontwikkeling van migraine door de jaren heen wordt belicht en een ervaringsdeskundige vertelt over de kwaliteit van leven met migraine. Deze bijeenkomst is voor mensen die migraine hebben en overige geïnteresseerden.

Grote impact

In Nederland leven 2 miljoen mensen met migraine. Deze (chronische) hersenziekte staat wereldwijd op de tweede plaats van meest belastende ziektes voor mannen en vrouwen. Het belemmert hen niet alleen lichamelijk maar heeft ook grote impact op hun dagelijks leven. Tijdens een migraineaanval kunnen mensen vaak dagenlang niet functioneren. Toch worden mensen met migraine niet altijd serieus genomen.

“Migraine vraagt afhankelijk van de frequentie en ernst van de aanvallen om aanpassingen in het dagelijks leven”, geeft dr. van Lieshout, neuroloog-somnoloog van Hoofdpijncentrum Amphia, aan. “ Wij behandelen patiënten soms met medicatie en bij angst- en stemmingsproblemen kan een psycholoog of psychiater worden ingezet. Met de behandeling zorgen we dat de aanpassingen in het dagelijks leven zo minimaal mogelijk zijn. Minder hoofdpijn is minder beperking”, aldus van Lieshout.

Migraineweek

Om meer bekendheid te geven aan migraine organiseert Amphia van 19 tot en met 23 november een migraineweek. Naast de voorlichtingsbijeenkomst is deze week in de centrale hal van locatie Molengracht de foto-expositie ‘Twee Gezichten’ te zien. Bij de expositie is informatiemateriaal over migraine verkrijgbaar.

Programma voorlichtingsbijeenkomst

18:30u Inloop met koffie en thee

19:00u Opening - dr. H.B.M. van Lieshout, neuroloog-somnoloog

19:05u ‘Migraine bij kinderen’ - dr. I.A.W. Kotsopoulos, (kinder)neuroloog; ‘Migraine, een kopzorg, ook voor de neuroloog’ - dr. H.B.M. van Lieshout, neuroloog-somnoloog

20:00u Pauze

20:15u Migraine en kwaliteit van leven - mw. E. Visser, ervaringsdeskundige Hoofdpijnnet

20:45u Vragenpanel

21.00u Afsluiting

De bijeenkomst vindt plaatst op woensdagavond 21 november in het Kenniscentrum op locatie Molengracht in Breda. Aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst kan tot 14 november via www.amphia.nl/migraineweek. De toegang is gratis. [l]