STerk Moerse Boys verslaat VUC bij rentree Rens

ZUNDERT - Moerse Boys heeft zondag op eigen veld afgerekend met VUC. De Haagse formatie werd met 3-1 geklopt en puntloos huiswaarts gestuurd. Na afloop heerste een euforische stemming op Akkermolen, niet alleen veroorzaakt door de overtuigende zege. Ook de rentree van Rens van Laerhoven na bijna twee jaar afwezigheid stemde tot tevredenheid. Dat deed overigens ook het spel van de oranjehemden, want dat was met name vóór rust uitstekend.

Op Akkermolen vandaag voor rust een ijzersterk Moerse Boys. Tegen Groeneweg had Moerse Boys vorige week slechts vier minuten nodig om een voorsprong van twee treffers te nemen, tegen VUC duurde het een kleine twintig minuten. Het doelpunt waarmee Pim het bal opende was een waar juweeltje. Daan veroverde de bal en via Marvin en Cas kwam het speeltuig terecht bij de centrumspits. Vernietigend hard, vol overtuiging, knalde hij de bal tegen de touwen. Het betekende voor Pim alweer de vierde seizoenstreffer. De verdubbelaar liet vervolgens niet lang op zich wachten. Daan trapte een vrije trap, Joris knikte raak. Nog binnen het half uur was de marge drie treffers. Cas was de Haagse defensie te snel af en schoot uit een moeilijke hoek diagonaal raak. De middenvelder bewees daarmee opnieuw zijn waarde. De achttienjarige Cas legt risico in zijn spel en dat resulteert nog weleens in balverlies, maar regelmatig is hij met assists en doelpunten ook beslissend. Hij is ondanks zijn jonge leeftijd al opvallend bepalend in de formatie van Jurgen Arnouts.

Met een 3-0-voorsprong op zak ging Moerse Boys aan de thee. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Direct na rust had Daan zelfs de marge kunnen vergroten, maar diens inzet zeilde rakelings over het doel. In het vervolg haalde De Moer niet meer het niveau van de eerste helft. Organisatorisch stond het echter uitstekend, waardoor VUC-thuis leek uit te monden in een zorgeloos potje. Daar kwam enigszins verandering in toen de Haagse formatie trefzeker was vanaf de strafschopstip. Dat doelman Tom vervolgens kort na de 3-1 een tweede VUC-treffer voorkwam, was uitermate belangrijk. Een aanvaller trachtte de goalie te omspelen, maar Tom plukte het leer van zijn voeten. VUC trachtte in de slotfase met opportunistisch spel nog iets te forceren, maar daarin slaagde het niet. Moerse Boys had zijn zaken uitstekend op orde. De invalbeurt van Sjoerd verdiende een extra positieve vermelding. De verdediger maakte zijn rentree na enige weken afwezigheid vanwege een blessure.

Moerse Boys boekte zijn derde competitiezege. Vier wedstrijden, negen punten en een vierde plaats in de eerste klasse. Zondag gaan we richting Capelle aan de IJssel, richting De Zwervers. Aanvang wedstrijd 14.00 uur.