Wim van Hoof wint met vlag en wimpel C-Driebandenkampioenschap

ZUNDERT - In de openingspartij was Jac Braspenning een maatje te groot voor Swa Antonissen. Wel profiteerde Jac van een paar kuuskes terwijl Swa enkele keren op pech werd getrakteerd. Na slechts 20 beurten kwam Jac via 15-9 in de kwartfinale.

Op het andere biljart had Marcel van Praat weinig problemen tegen Arian van Oosterhout. Na 21 pogingen kwam Marcel een ronde verder via 15 tegen 8. In de volgende partij was Wim van Hoof te sterk voor Piet Lips. Na 27 keer een royale winst voor van Hoof met 15-7. Gelijktijdig moest good old Kees Daemen aan de bak tegen Johan Oomen. Tijdens de poulewedstrijden won Johan in 14 beurten van de senior uit Rijsbergen. Dus Kees Daemen was een gewaarschuwd man en die telt voor twee Op een beheerste wijze won Daemen de wedstrijd in 40 passages 15-10.

Aan de andere kant liet Loek van Hassel zien dat hij de zoon is van een bekende Achtmaalse biljarter. Wel moet vermeld worden dat opponent Mon Zagers weinig fortuin had, waarschijnlijk vrouwe Fortuna op de tenen getrapt. Bij de stand 7-10 in het voordeel van Loek bepaalde hij de eindstand op 7-15 door een serie van 5, niet slecht. In het treffen tussen Guus Harkx en André Billet zit de traiteur niet in zijn beste biljartvel. Vanaf beurt 7 t.m. paal 30 stond de altijd gedreven biljarter volledig geparkeerd. Guus bleef uiteraard niet wachten en kon na 38 keer winst boeken met 15-8 en dus naar de kwartfinale en den André zien we pas volgend jaar terug in Achtmaal. Het duel tussen twee biljartvrienden, beiden geboren in de gouwe stad, liep al snel in het voordeel van Jan Poppelaars. Zijn tegenstander Frans Gommers had weinig meeval. In 40 beurten kwam de Pop voor de zoveelste keer in de top met 15-7. Vervolgens de confrontatie tussen twee straffe Toekomstbiljarters Wim Roelands en Johan van Dongen.

Na 30 keer had Wim een lichte voorsprong van 9 om 6. Maar Johan zag het gevaar en begon steeds beter te spelen. Na 5 mooie momenten kwam Johan zodoende op 14-9 en in de 35e poging maakte hij de carambole van het kampioenschap. Een losse bandstoot op deze manier was zelfs voor Dick Jaspers een moeilijke opgave. Van Dongen keek erna en loste het probleem vakkundig op tot grote vreugde van de aanwezigen. Wim moest door de zijdeur naar huis. En dan zijn er nog 8 kandidaten.

Finales

Kees Daemen, die hoog op keek tegen Marcel van Praat begon evenals Marcel voorzichtig aan dit duel. Bij paal 30 was de stand 7-4 voor Daemen. Bij 13-11 nog steeds de beste kansen en warempel na 49 loopjes kwam de 85 jarige biljarter met 15-13 in de 1/2 finale. Wim van Hoof bezig aan ijzersterk toernooi zag zijn tegenstrever Jac Braspenning een groot aantal missers maken. Na 30 beurten stond het scorebord op 5-10 in het voordeel van Wim. Jac probeerde de schade te beperken maar kwam te laat. In de 40e beurt haalde Wim het gehele nestje uit: 11-15 en dus ook naar de 1/2 finale. En dan zijn er nog 4.

Zeer bijzonder en zeer uniek dat twee halve finalisten in de leeftijd van 85 jaar nog meedoen om de begeerde C titel.

Een spannende match tussen Wim van Hoof en Guus Harkx, waarbij van Hoof de teugels steeds strakker aanhaalde. Bij 10-8 kwamen de beslissende stoten. Doordat Wim ook nu goed bij de les bleef kon hij met 15-11 het karwei afmaken. Dan een marathon partij tussen Loek van Hassel en Kees Daemen. Bij een voordeel van 10-14 leek het voor Loek kat in bakkie. Maar die old timer uit Rijsbergen liet het nog niet lopen. In de 60e beurt kwam Kees Daemen op 13 en moest dan helaas toezien dat Loek eindelijk het beslissende punt maakte. Voor de 3e en 4e plaats kon Daemen niet meer de gevraagde energie opbrengen. Guus Harkx kwam met 15-7 in 24 beurten eenvoudig aan het brons. Ook in de finale was bij Loek van Hassel de accu leeg na de lange partij in de halve finale. Wim van Hoof, die overigens veruit de beste was van het toernooi, kon de hoofdprijs ophalen via 15-2 in 27 stappen.

Kampioen Wim van Hoof

Wie is kampioen Wim van Hoof? Een laatbloeier op het biljart. In zijn jonge tijd was er niet altijd geld om naar het café te gaan, bij café Schuttershof in Klein Zundert oefende hij wel eens met dorpsgenoot Piet de Labie. Wim werd lid van 'Halve Kracht' en speelt sinds kort in café Neefs met o.a. Sjaan Daamen, die als laatste in de uitslag staat vermeld. Clubmaat Sjaan heeft de nieuwe kampioen wel met raad en daad bijgestaan hetgeen erg op prijs werd gesteld. De meeste steun kreeg de kampioen van zijn beste maatje Jo Sprenkels zijn vrouw die trouw alle wedstrijden volgde. Wim van Hoof is een waardig kampioen in de C klasse, hij won alle partijen. Alleen in de poulewedstrijden moest hij buigen voor Jac Braspenning met het minimale verschil van 11-12. De kampioen, Loek van Hassel en Guus Harkx promoveren door hun prestatie naar de B. De hoogste serie 7 van het toernooi werd gemaakt door Marcel van Praat en Johan v. Dongen zorgde voor de kortste partij in 10 beurten.

Winnaars in de voorronde: Marcel v. Praat en Jac Braspenning.

Het C driebanden heeft beslist nog een mooie toekomst.[l]