Route door de Krochten.
Route door de Krochten.

Nieuwe start Trappistentrappers veldtoertocht

ZUNDERT - Zondag 28 oktober is de grote dag voor de Trappistentrappers, de dag dat vele tientallen leden en aanverwanten volop in de weer zijn voor het welslagen van onze eigen veldtoertocht. De andere vele tientallen leden rijden zelf de toertocht.

Het zal een drukte geven zondag, al die enthousiaste mountainbikers die van heinde en ver naar het nieuwe vertrekpunt in Wernhout komen om die mooie veldtoertocht te rijden. De Trappistentrappers zijn klaar om ze een goed ontvangst te geven en een prachtige toertocht voor te schotelen. In de directe omgeving is voldoende parkeergelegenheid voorzien, onze mensen wijzen u de weg. Tussen 8.00 uur en 10.30 uur kan worden ingeschreven bij café van T. Met drie verschillende afstanden, 27, 47 en 60 km is de tocht voor iedereen goed te doen. Het parcours loopt door prachtige natuurgebieden zoals de Galderse Meren, het Mastbos, de Mosten en de Krochten. Onderweg een goed voorziene pauzepost om iets lekkers te eten en te drinken, tevens is hier materiaalhulp en EHBO aanwezig. De routes zijn volledig uitgepijld en op risicovolle plaatsen staan gecertificeerde verkeersregelaars om het geheel in goede banen te leiden. Na afloop van de rit is er gelegenheid om je fiets schoon te laten spuiten, staat een lekkere kop soep op je te wachten en natuurlijk volop ambiance bij van T.

Veldrijders
Onze veldrijders waren zondag zowel in Meerle als in Wouwse Plantage present, om te fietsen maar ook om flyers voor onze eigen toertocht uit te delen.
De toertocht van Meerle kende een mooie start met een bonte wirwar van renners die elkaar schijnbaar passeerden en tegenkwamen in een leuk opgezette carrousel. Ook het fietsen over het exclusieve landgoed St Jorisburg, tussen de rododendrons en de intussen drooggevallen meertjes was de moeite waard. Zo nu en dan wat verharding in het parcours maar dat was niet zo erg, eventjes géén stofhappen. Met een gezicht vol ‘smoor’ krijg je trouwens steeds meer zin om weer eens volle bak door het slijk te baggeren, maar dat terzijde. Met ruim 850 deelnemers had men over de belangstelling geen klagen. En dat was ook zo in Wouwse Plantage, een gezellige drukte. Als altijd een zeer mooi parcours en ook hier aan stof geen gebrek. Het mulle zand kon je vooral in de bochten nogal eens verrassen.

Op de weg
In twee groepen werd de winterronde gereden. Beide groepen telde veertien deelnemers maar kenden ook de nodige verschillen. De eerste groep reed de ronde zoals die dit jaar is uitgezet, zonder enig probleem en in een mooi tempo. De tweede groep reed ook in een mooi tempo maar dat lag wel iets lager. Zij namen echter een iets andere route, het stuk Huijbergsebaan met dat lastige tweerichtingen fietspad vol eikels en blad werd omzeild door achter Wouwse Plantage langs te rijden en dat beviel prima. Wellicht biedt dit perspectief voor de toekomst.

Programma
Zaterdag 27 oktober om 12.45 uur worden de uitzetters van de veldtoertocht verwacht bij van T. Om 14.30 uur wordt dan de veldrit volledig gecontroleerd, iedereen die daar zin in heeft kan meerijden.
Zondag 28 oktober geht’s los! Deze week allemaal heel hard focussen op goed weer dan komt dat vast en zeker ook in orde. Tot zondag in Wernhout.[l]